İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi İGDAŞ’a ait Merter’deki eski hizmet binası KİPTAŞ tarafından düzenlenen müzayedede 147 milyon 174 bin 933 TL’ye satıldı.

26 dükkan ve 6 arsanın da açık arttırmaya sunulduğu müzayededen elde edilen kazanç, kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinde kaynak olarak kullanılacak.

İBB şirketi KİPTAŞ, İstanbul'da muhtelif bölgelerde yer alan 26 işyeri ve 6 arsa ile İGDAŞ'a ait taşınmazları “5. Gayrimenkul Müzayedesi”nde açık artırma yöntemi ile satışa sundu.

KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen halka açık düzenlenen ve canlı yayınlanan müzayedenin ilk oturumunda mülkiyeti İGDAŞ'a ait olan ve daha önce İBB'nin ve İGDAŞ'ın da kullandığı Merter'deki eski hizmet binası ile “Ünalan İkmal Sahası Arsası” satışa çıkarıldı.

Müzayede sonunda Merter eski hizmet binası, 147 milyon 174 bin 933 TL'ye özel bir inşaat şirketine satıldı. Ünalan'daki arsaya ise teklif veren çıkmadı. Müzayedenin ikinci oturumunda KİPTAŞ portföyünde yer alan 26 ticari birim ile 6 arsa yatırımcılara sunuldu.

Oturumun sonunda 3 arsa toplam 7 milyon 976 bin 220 TL'ye, 3 adet dükkan da 1 milyon 528 bin 700 TL'ye satıldı. Satışa sunulan KİPTAŞ'ın envanterindeki işyeri ve arsalardan elde edilen gelirin,  sosyal konut ve şehirsel değişim projelerinde kaynak olarak kullanılacağı belirtildi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Merter-deki-eski-IBB-binasi-kac-milyona-satildi/252177