Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı söylemeye göre, yağışların bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğusu ile Mersin etraflarında güçlü 21-50 kg/metrekare, yer yer çok güçlü ve şiddetli 51-100 kg/metrekare olması beklendiğinden alana gelebilecek ani su baskın, su baskını, erişimde aksamalar gibi negatifliklere karşı dikkatli ve temkinli olunması gerekiyor.

GÜÇLÜ FIRTINA UYARISI

Rüzgarın bu akşam saatlerinde Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de; gece saatlerinde Kıyı Ege ile yarın Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de güney güzergahlardan fırtına 50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat, Muğla-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman güçlü fırtına 100 km/saat üzeri biçiminde eseceği öngörülüyor.

Çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, erişimde aksamalar, mahallî hortum yaradılışı, ağaç ve direk yıkılması gibi negatifliklere karşı dikkatli ve temkinli olunması istendi.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde mevsim bayağılarının 2 ila 6 derece üzerinde, öbür yerlerde mevsim klasikleri ortamında izleyeceği hipotez ediliyor.