Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Malatya ve Şırnak etraflarının yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök hengameli sağanak, akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli etrafları, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Van ve Iğdır hariç karla karmaşık yağmur ve kar yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz ’de mahallî olarak güçlü 30-60 kilogram/m2, Antalya merkez ve ile Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş, Muğla'nın Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Ula, Dalaman ve Fethiye ilçeleri, Aydın'ın Didim, Söke ve Kuşadası ilçelerinde mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli 51-100 kilogram/m2 olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı ile beraber İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don vakayı bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARILARI

HAVA SICAKLIĞI:
Ehemmiyetli bir farklılık beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim bayağılarının 2 ila 5 derece üzerinde, öteki yerlerde mevsim klasikleri etrafında izleyeceği hipotez ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güney ve güneydoğu doğrultulardan hafif, ara gizeme orta güçte, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney doğrultulardan fırtına 50-80 kilometre/saat, yer yer 90 kilometre/saat; Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman güçlü fırtına 100 kilometre/saat üzeri biçiminde eseceği hipotez edilmektedir.

GÜÇLÜ YAĞIŞ İHTARI:
Yağışların; İzmir'in batı ilçeleri, Burdur, Isparta etrafları, Antalya'nın Kurkuteli ve Elmalı ilçelerinde güçlü 30-60 kilogram/ m2, Antalya merkez ile Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'ta, Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Ula, Dalaman ve Fethiye ilçeleri ile Aydın ’ın kıyı kesimlerinde çok güçlü ve şiddetli 51-100 kilogram/m2 olması beklendiğinden alana gelebilecek negatifliklere karşı ani su baskın, su baskını, erişimde aksamalar vb. dikkatli ve temkinli olunması gerekmektedir.

GÜÇLÜ RÜZGAR İHTARI:
Rüzgarın, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney doğrultulardan fırtına 50-80 kilometre/saat, yer yer 90 kilometre/saat; Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman güçlü fırtına 100 kilometre/saat üzeri biçiminde eseceği çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, erişimde aksamalar, ağaç ve direk yıkılması vb. dikkatli ve temkinli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL 5 GNAMLIK HAVA RAPORU

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika sağanak yağış uyarısı! 24 Ocak Perşembe hava durumuistanbula1

BÖLGE BÖLGE 24 OCAK PERŞEMBE METEOROLOJİ HAVA VAZİYETİ RAPORU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Rüzgarın güney kesimlerinde güneyli doğrultulardan güçlü olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, zamanla sağanak yağışlı

ÇANAKKALE °C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika sağanak yağış uyarısı! 24 Ocak Perşembe hava durumu1

KIRKLARELI °C, 12°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; İzmir'in batı kesimleri, Aydın'ın kıyı ilçeleri ve Muğla etraflarında mahallî olarak güçlü ve yer yer çok güçlü ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu doğrultulardan güçlü, yer yer kısa süreli fırtına 60-90 kilometre/saat biçiminde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

IZMIR °C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; batı kesimlerinde güçlü olması bekleniyor.

KÜTAHYA °C, 8°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

MUĞLA °C, 9°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde mahallî olarak güçlü, kıyı ilçelerinde yer yer çok güçlü ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika sağanak yağış uyarısı! 24 Ocak Perşembe hava durumu1

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçeleri, Isparta ve Burdur etraflarında mahallî olarak güçlü, Antalya merkez ile Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ’ta mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu doğrultulardan güçlü, yer yer fırtına 50-90 kilometre/saat biçiminde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; Antalya merkez ile Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ’ta mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde güçlü olması bekleniyor.

BURDUR °C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren mahallî olarak güçlü olması bekleniyor.

MERSİN °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Konya ve Karaman etrafları ile zamanla bölgenin güney ve batı kesimleri ve Sivas etraflarının yağmurlu geçeceği hipotez ediliyor. Rüzgar'ın güney ve doğusunda, güney ve güneydoğu doğrultulardan güçlü, yer yer fırtına 50-90 kilometre/saat biçiminde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis olayı ile beraber bölgenin doğusunda buzlanma ve don vakayı bekleniyor.

ANKARA °C, 9°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

ESKISEHIR °C, 7°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

KONYA °C, 11°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

SİVAS °C, 6°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karmaşık yağmurlu

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika sağanak yağış uyarısı! 24 Ocak Perşembe hava durumu2

BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük etraflarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

SİNOP °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

BOLU °C, 10°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

DÜZCE °C, 16°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 15°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum etraflarının yağmurlu, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karmaşık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney ve güneydoğu doğrultulardan güçlü, yer yer fırtına 50-90 kilometre/saat biçiminde esmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

ÇORUM °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

ORDU °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika sağanak yağış uyarısı! 24 Ocak Perşembe hava durumu3

DOĞU ANADOLU
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde batı kesimleri ile gece saatlerinde bölge genelinin Van ve Iğdır hariç yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların genellikle karla karmaşık yağmur ve kar, akşam saatlerinde Malatya ve Elazığ etraflarında yağmur biçiminde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis olayı ile beraber buzlanma ve don vakayı bekleniyor.

ERZURUM °C, -1°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı

KARS °C, -2°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı

MUŞ °C, 1°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı

VAN °C, 4°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Kilis, G. Antep ve Adıyaman etrafları ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

BATMAN °C, 11°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

DIYARBAKIR °C, 11°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

GAZIANTEP °C, 10°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 12°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu