Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Avrupa Yakası, Ordu, Manisa, Uşak ve Denizli etraflarının sağanak ve yer yer gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; bugün sabah saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale etrafları ile Edremit Körfezi'nde, öğle saatlerinden sonra ise İzmir etrafları ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde güçlü 21-50 kilogram/metrekare olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus vakası ile beraber İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don vakayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında ehemmiyetli bir farklılık beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim sıradanlarının 2 ila 5 derece üzerinde, öbür yerlerde mevsim bayağıları etrafında izleyeceği hipotez ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu güzergahlardan hafif, ara gizeme orta güçte, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu güzergahlardan güçlü, yer yer fırtına biçiminde 40-70 Kilometre/saat,Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde güçlü 30-60 Kilometre/saat olarak esmesi bekleniyor.

GÜÇLÜ YAĞIŞ İHTARI

Yağışların; bugün sabah saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale etrafları ile Edremit Körfezi'nde, öğle saatlerinden sonra ise İzmir etrafları ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde güçlü 21-50 kilogram/metrekare olması beklendiğinden alana gelebilecek negatifliklere karşı ani su baskın, su baskını, görüş mesafesinde eksilme, erişimde aksamalar vb. dikkatli ve temkinli olunması gerekmektedir.

GÜÇLÜ RÜZGAR İHTARI

Rüzgarın, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu güzergahlardan güçlü, yer yer fırtına biçiminde 40-70 Kilometre/saat,Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde güçlü 30-60 Kilometre/saat olarak eseceği hipotez edildiğinden alana gelebilecek negatifliklere karşı çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk yıkılması vb. dikkatli ve temkinli olunması gerekmektedir.

ŞEHİRLERE GÖRE HAVA VAZİYETİ

İSTANBUL 7°C, 13°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası sağanak yağışlı, gece ve sabah saatlerinde doğusu yer yer puslu

ANKARA 1°C, 9°C
Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

IZMIR 10°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çeşme Yarımadası ve zamanla şehir genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra güçlü 21-50 kilogram/metrekare olması bekleniyor.

ANTALYA 10°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlı

DÜZCE 7°C, 15°C
Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

TRABZON 8°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı

ERZURUM -16°C, -4°C
Parçalı ve az bulutlu

DIYARBAKIR 0°C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer pus ve sisli