Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava vaziyeti ile alakalı son dakika ihtarlar gelmeye devam ediyor. Yurdun büyük kesiminde hava sıcaklıkları mevsim banalleri üzerine izlerken, bazı bölgelerimizde yoğun kar yağışları yaşamı negatif doğrultuda etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji'nin sitesinde bazı şehirlerimiz için yoğun kar yağışı ihtarı ve çığ riski ihtarında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu, Edirne, Çanakkale, Mersin, Osmaniye, Hatay, Ağrı ve Iğdır etrafları ile Adana'nın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği hipotez ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarında ve Hatay etraflarında yer yer gök hengameli sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ağrı ve Iğdır etraflarında karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde olması bekleniyor.

Yağışların Şırnak etraflarında güçlü sağanak, Bitlis, Hakkari, Muş'un güneydoğusu ve Şırnak'ın doğu kesimlerinin yüksekleri ile Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar biçiminde olacağı hipotez ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Marmara'da 2 ila 6 derece çoğalacağı, öbür yerlerde ehemmiyetli bir farklılık olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı istikametinden hafif ara gizeme orta güçte Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneydoğudan yer yer güçlü olarak 40-60 kilometre/sa eseceği hipotez ediliyor.

GÜÇLÜ YAĞIŞ İHTARI

Yağışların; Şırnak etraflarında güçlü 21-50 kilogram/m2 olacağı hipotez edildiğinden alana gelmesi olası ani su baskın, su baskını, yıldırım, yağış anında güçlü rüzgar gibi negatifliklere karşı dikkatli ve temkinli olunmalıdır.

YOĞUN KAR VE ÇIĞ RİSKİ İHTARI

Bitlis, Hakkari, Muş'un güneydoğusu ve Şırnak'ın doğu kesimlerinin yüksekleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı 20 cm üzeri ve güneyli istikametlerden güçlü rüzgar 40-60 kilometre/saat beklenmektedir. Yerde mevcut yüksek ölçüdeki kar örtüsünün üzerine yoğun kar yağışları alana geleceğinden, bölgede meylin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Yurttaşların ve yetkililerin dikkatli ve temkinli olmaları gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale etraflarının yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde Adana'nın kıyı kesimleri ile Mersin, Osmaniye ve Hatay etraflarının aralıklı sağanak ve yer yer gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği hipotez ediliyor. Bu sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği hipotez ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimlerinin karla karmaşık yağmur ve kar, Şırnak etraflarının yağmurlu geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; Şırnak etraflarında güçlü yağmur, Hakkari ve Van etraflarında yoğun kar biçiminde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin güneydoğusunda güneyli istikametlerden yer yer güçlü olarak 40-60 kilometre/sa eseceği hipotez ediliyor. Bitlis, Hakkari, Muş'un güneydoğusu ve Şırnak'ın doğu kesimlerinin yüksekleri ile Van'ın güney ilçelerinde çığ riski bulunmaktadır. Bu sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve mahallî olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor.