Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Kastamonu, Sinop, Erzurum, Ağrı, Bitlis, Şırnak ve Hakkari etraflarının yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Hakkari etraflarında karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don vakayı ile beraber sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sis ve pus vakası bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde ehemmiyetli bir farklılık olmayacağı ve mevsim klasikleri ortamında izleyeceği varsayım ediliyor.

Rüzgarın; Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerde yer yer güneyli güzergahlardan hafif, ara gizeme orta güçte esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul havanın son hipotezlere göre bugün parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

MARMARA

Parçalı, sabah saatlerinde doğusu çok bulutlu zamanla az bulutlu geçeceği varsayım ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis ve pus vakası bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği varsayım ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus vakası bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak, yer yer gök hengameli sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Kırşehir etraflarının aralıklı yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, doğusunun yükseklerinde karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop etraflarının hafif yağmurlu, Kastamonu etraflarının hafif karla karmaşık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus vakası bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların; genellikle hafif yağmur, doğusunun iç kesimlerinde karla karmaşık yağmur ve yer yer kar biçiminde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Ağrı, Bitlis, Şırnak ve Hakkari etraflarının aralıklı yağışlı geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların; genellikle karla karmaşık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ ve Şırnak etraflarında yağmur biçiminde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don vakayı ile beraber sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus vakası bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.