Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği hipotez ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz ’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ’nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya etraflarında karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde olması bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI İHTARI

Hakkari etrafları ile Şırnak'ın doğu kesimlerde görülecek yağışların yoğun kar yağışı biçiminde olması beklendiğinden alana gelmesi olası buzlanma ve don vakayı, görüş mesafesinde eksilme, çığ tehlikeyi ve bunlara bağlı olarak erişimde aksamalar gibi negatifliklere karşı dikkatli ve ihtiyatlı olunmalıdır.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde mevsim banalleri ortamında izleyeceği hipotez ediliyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da bugün havanın çok bulutlu olması bekleniyor, yağışların bu sabah saatlerinde şehrin doğusunda görülmesi bekleniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde doğu kesimlerinin aralıklı hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve karla karmaşık yağmurlu geçeceği hipotez ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı hafif yağmurlu, doğu kesimleri ile Karaman etraflarının yer yer karla karmaşık yağmurlu geçeceği hipotez ediliyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin hafif yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karmaşık yağmur biçiminde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği hipotez ediliyor. Genellikle karla karmaşık yağmur ve kar, Şırnak ve Iğdır etraflarında yağmur biçiminde olması beklenen yağışların Hakkari etrafları ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı biçiminde olacağı hipotez ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde ve doğusunda yer yer buzlanma ve don vakayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Diyarbakır etrafları hariç bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği hipotez ediliyor.