Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari etraflarının yağışlı geçeceği varsayım ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök hengameli sağanak, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karmaşık yağmur ve kar biçiminde görülecek yağışların, Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde güçlü yer yer çok güçlü sağanak, Antalya'nın doğusunun yükseklerinde yoğun kar biçiminde olması bekleniyor.

Ehemmiyetli bir farklılık olmayacağı, ülke genelinde mevsim olağanlarının 3 ila 6 derece üzerinde izleyeceği varsayım ediliyor.

Genellikle güney ve güneydoğu doğrultularından orta güçte, Ege ve Akdeniz'de güçlü 40-70 Kilometre/saat ve yağış anında kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına 50-80 Kilometre/saat biçiminde, Marmara, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer güçlü 40-60 Kilometre/saat esmesi bekleniyor.

GÜÇLÜ YAĞIŞ İHTARI

Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde sağanak ve gök hengameli sağanak biçiminde görülecek yağışların genellikle güçlü 30-60 Kilogram/m2, Antalya'nın doğusu ile Muğla etraflarında yer yer çok güçlü 51-100 Kilogram/m2 olacağı varsayım edildiğinden alana gelmesi olası ani su baskın, su baskını, yıldırım riski, mahallî dolu yağışı, yağış anında kısa süreli fırtına ile hortum tehlikeyi gibi negatif vaziyetlere karşı yetkililerin ve yurttaşların dikkatli önlemli olması gerekmektedir.

GÜÇLÜ RÜZGAR İHTARI

Rüzgarın; güney güzergahlardan Ege ve Akdeniz'de güçlü 40-70 Kilometre/saat ve yağış anında kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına 50-80 Kilometre/saat biçiminde, Marmara, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer güçlü 40-60 Kilometre/saat esmesi beklendiğinden alana gelmesi olası soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk yıkılması, çatı uçması ve erişimde aksamalar gibi negatifliklere karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR İHTARI

Antalya'nın doğusunun ve Konya'nın güneyinin 1200 m. ve üzeri yükseltili yerlerindeki kar yağışlarının gece saatlerine kadar güçlü ve yer yer yoğun 20 cm. ve üzeri olması beklendiğinden, başta Antalya ve Konya'yı birbirine bağlayan kara yollarında olmak üzere buzlanma, don hadiseyi ve tipi biçiminde kar yağışına bağlı olarak erişimde topallamalara karşı yetkililerin ve yurttaşların dikkatli ve önlemli olması gerekmektedir.