Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Zonguldak ve Düzce etraflarının yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök hengameli sağanak yağışlı, değişik yerlerin az bulutlu ve sarih geçeceği varsayım ediliyor.

Yağışların; Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kesimlerinde mahallî olarak güçlü olması bekleniyor.

Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı istikametlerden güçlü ve yer yer fırtına biçiminde 50-80 kilometre/sa esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile beraber buzlanma ve don vakayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece çoğalacağı, değişik yerlerde değişmeyeceği varsayım ediliyor. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli istikametlerden hafif, ara gizeme orta güçte, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında güçlü ve yer yer fırtına biçiminde 50-80 kilometre/sa esmesi bekleniyor.

GÜÇLÜ YAĞIŞ İHTARI

Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kıyıları ve İzmir'in kuzeyinde beklenen sağanak ve gök hengameli sağanak yağışların güçlü 30-60 Kilogram/m2 olacağı varsayım edildiğinden alana gelmesi olası ani su baskın, su baskını, yıldırım ve erişimde aksamalar gibi negatifliklere karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

NATÜREL GAZ ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Rüzgarın Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'de; güney ve güneybatı lodos istikametlerden,güçlü ve yer yer fırtına 50-80 Kilometre/saat,Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyıları ve İzmir'in kuzeyinde zaman zaman güçlü fırtına 100 Kilometre/saat biçiminde eseceği varsayım edilmektedir.

Güçlü rüzgar ve kasırganın neden olacağı çatı uçması, ağaç ve direk yıkılması, soba ve natürel gaz kaynaklı zehirlenmeler ve erişimde aksamalar gibi negatifliklere karşı yetkililerin ve yurttaşların dikkatli ve ihtiyatlı olması gerekmektedir.