Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan ihtarda Bodrum'da Perşembe günü güçlü sağanak yağış ve güçlü fırtına beklendiği ifade edildi. Yapılan söylemede şu ifadelere yer verildi “ Son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden yarın Perşembe akşam saatlerine kadar Muğla ’nın iç kesimlerinde güçlü 21-50 kilogram/m2,Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Ula, Dalaman ve Fethiye ilçeleri ile Aydın ’ın Didim ilçesinde mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli 51-100 kilogram/m2 sağanak ve gök hengameli sağanak yağış bekleniyor. Güçlü yağışlarla beraber rüzgarın da güney doğrultulardan 70-100 kilometre/saat şiddetinde güçlü fırtına biçiminde esmesi beklendiğinden erişimde aksamalar, su baskın, su baskını, yıldırım, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi negatifliklere karşı dikkatli ve ihtiyatlı olunmalıdır.”

BELEDİYEDEN ANONSLAR YAPILDI

Bodrum Belediyesi tarafından yapılan anonslarla yarın sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağış ve fırtına beklendiği ifade edilerek yurttaşlar su baskın, su baskını, yıldırım, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi negatifliklere karşı dikkatli ve ihtiyatlı olunması mevzusunda uyarıldı.

ANTALYA'DA DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Antalya, Aydın, Burdur ve Muğla'da bu gece saatlerinden itibaren güçlü yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan ilana göre, bu geceden yarın akşam saatlerine kadar Muğla'nın iç kesimlerinde güçlü, Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Ula, Dalaman ve Fethiye ilçeleriyle Aydın'ın Didim ilçesinde mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli sağanak ve gök hengameli sağanak hipotez ediliyor.

Antalya merkezle Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde mahallî olarak çok güçlü ve şiddetli, Burdur ile Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde güçlü sağanak ve gök hengameli sağanak öngörülüyor. Yağışların bin 500 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı biçiminde olması bekleniyor.

Güçlü yağışlarla beraber rüzgarın güney doğrultulardan 70-100 km/saat şiddetinde güçlü fırtına biçiminde eseceği hipotez ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, su baskın, su baskını, yıldırım, heyelan, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi negatifliklere karşı yurttaşların ve yetkililerin dikkatli ve ihtiyatlı olması gerekiyor.