Türkiye dünden bu yana İstanbul’da bulunan arkadaşı Kerem G.’nin yanına gelmek üzere otobüse binen üniversiteli C.D.’nin yaşadıklarını konuşuyor. Dün
sabah, otobüsün feribotta olduğu saat 05:40’ta koltukta uyuyan C.D., hemen yanı başında gelen sese uyandı. C.D. uyandığında muavin G.G.’nin  hemen yakınında mastürbasyon yaptığını gördü. C.D.’nin çığlık atması ile yolcular ayaklandı, durum ilgili birimlere iletildi.

Otobüsün Eskihisar İskelesi’ne yanaştığı esnada G.G. gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, G.G. başlangıçta durumu inkar etti. Ancak, şirket yetkililerinin devreye girmesi ile G.G. suçunu itiraf etti. Şirkettin üst düzey bir yetkilisinin telefonla konuştuğu G.G. yetkili ile başlangıçta tereddütlü konuştu.

ŞEYTANA UYDUM YAPTIM...

Şirket yetkililerinin “Bak eğer olay doğru ise zaten adli tıpta ortaya çıkar. Doğrusu ise söyle değilse de söyle” sözünden sonra G.G. “Şeytana uydum yaptım abi” dedi.

DÖVMEK İSTEDİLER

Bu ifadeden sonra, edinilen bilgilere göre G.G., başka otobüs şoförleri tarafından dövülmek istendi. Ancak, İstanbul’da yaşadığı öğrenilen G.’nin olay yerinden uzaklaşması sağlandı.

 Aynı zamanda Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı da olan Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım, Hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Bir kez daha, bu yaşananlardan dolayı, kurumum adına, genç kızımızdan ve kamuoyundan özür diliyorum” diyerek şunları kaydetti: “Başlangıçta, ihtimal veremedik. Akıl almaz bir olay gibi geldi. Çünkü düşünün, otobüsün içinde bir sürü insan oluyor ve böyle bir olay yaşanacak… Ancak, maalesef böyle dehşet bir olay yaşanmış. Biz başlangıçta, bu olayın doğrudan mağduru olan kızımız ile temasa geçtik. Kendisine de, her türlü yanında olduğumuzu ilettik. Bu olayı yaşayan benim kızım da, torunum da olabilirdi. Biz dün tarihi bir gün yaşadık, şirket olarak da toplum olarak da. Bu toplumsal bir hastalık ve toplumsal bir olay. Buna, doğru ve etkili bir sistem ile çözüm bulabiliriz" dedi.

Kaynak: Hürriyet