Samsun'da 1965'te dünyaya gelen Galip Öztürk, ilkokulu Çarşamba'da okumuştur. 13 yaşında İstanbul 'a göç eden Galip Öztürk, Topkapı Sarayı'nda çay ocağında çalışmaya başlamış ve birikimiyle Topkapı Otogarında küçük bir çay ocağının işletmeciliğini yapmaya başlamıştır.

Aradan geçen yıllardan sonra 1992'de ticari hayatında otobüs taşımacılığına adım adan Galip Öztürk, Metro Turizm'i kurmuştur. İlk seferlerini İstanbul- Ankara arasında sadece üç otobüsle yapan firma zaman içerisinde hızla gelişmiş ve Türkiye 'nin sektöründe öncü firmalarından biri olmuştur. 2000 yılında Ulluslararası  Anadolu & Trakya Otobüs İşletmecileri Derneği'nin başına geçen Galip Öztürk, Büyük İstanbul Otogarı İşletmeleri A.Ş.'de de yönetim kurulu başkanlığına seçilmiştir. 2005 yılında Türkiye Otobüsçüler Federasyonunu kuran Öztürk, derneğin de yöneticiliğini üstlenmiştir.

İlk olarak 2003 yılında çıkar amaçlı suç örgütü kurmaktan yargılanıp serbest bırakılan Galip Öztürk, 2009 yılındaİMKB 'de manipülasyon yaptığı iddiasıyla gözaltına alınıp yine serbest bırakıldı. Yine 2009'da bir iş adamına zorla 2 milyon lira değerinde senet imzalattığı iddiasıyla göz altına alındı. 2012 yılında çek-senet tahsilatları iddialarıyla tutuklanan Galip Öztürk, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Evli ve beş çocuk babası olan Galip Öztürk, 1996 yılında işlenen Kuvvet Köseoğlu cinayeti davasında 2013 yılında yargılanmış ve azmettirici olarak görülmüş ve müebbet hapis cezası almıştır.