Metro Turizm'in Antalya’daki yaz sezonu açılışı ve suit otobüslerinin teslimat törenine katılan Çiğden Öztürk, geçtiğimiz gün meydana gelen skandalıyla ilgiligazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Yaşanan taciz olayıyla ilgili çok üzgün olduğunu ifade eden Öztürk şunları söyledi,

"Yaşanan olay çok üzücü, aslında toplumsal bir sorun. Türkiye’de otobüste, minibüste, takside, yolda yürürken sokakta, hatta ana caddede, okulda, camide, her yerde başınıza gelebilecek olan bu tehlikeyi hissettiğiniz bir durum" diye konuştuktan sonra sözlerine şöyle devam etti,

"Bir kadın yönetim kurulu başkanı olarak böyle bir şeyi herhalde en son isteyecek insan da bendim. Altını çizmek istediğim bir konu daha var. Çok büyük yankı buldu. Bir kadının yaşadığı olayın sonuna kadar yankı bulmasının da arkasındayım. Yankı bulması da gerekiyordu. Ama eleştirdiğim tek taraf, bir kadını savunurken başka bir kadını yani beni, sözlü taciz etmek ne kadar doğruydu acaba? Tepki olması gerektiğini düşünüyorum. Ama tepkinin bu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tepkinin kurumumuza gelmemesi gerektiğini düşünüyorum.” Otobüsçülük sektörünün, Türkiye’de karayolu taşımacılık sektörü içinde eğitime en çok ihtiyaç duyan sektör olduğunu belirten Çiğdem Öztürk, “Biz burada aslında bir sürü sektörün dışlamış olduğu insanları, birazcık olsun elimizdeki imkanlarla eğiterek bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Daha büyük çalışmalar da yapacağız. Bundan dersimizi aldık.

MADDİ, MANEVİ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Tacize uğrayan üniversitesi öğrencisiyle iletişim halinde olduklarını söyleyen Öztürk, "Kendisine her türlü maddi, manevi, psikolojik desteği sağlayacağız inşallah. İletişim halindeyiz hala. Söz konusu şahıstan şikayetçi de olduk. Olay yargıda. Kendisi tutuklandı. Benim temennim, Türkiye’de böyle olayların bir daha yaşanmaması." dedi.