Fenerbahçe-Yeni Malatyaspor maçı sonrası sarı-lacivertli tarafların büyük bir kısmı Söğütlüçeşme metrobüs durağına hareket etti. Durakta hazır bekletilen metrobüslerle taraftarlar taşınmaya başlandı. Maçtan takribî 1.5 saat sonra saat 23:20 sıralarında Yeni Malatyasporlu taraftarlar da metrobüs durağına geldi. Takribî 500 şahsiyet grup, durağa yaklaşan metrobüslere binmeye başladı.

Bu sırada durakta bekleyen bir grup Yeni Malatyasporlu taraftarlar tezahürat yapınca, dolmak üzere bekletilen bir metrobüsün içindeki Fenerbahçeli bir grup taraftar Burası Kadıköy, bağırmayınö diyerek dışarıya doğru tepki gösterdi. Çıkan münazara kısa müddette tekmeli-yumruklu münakaşaya döndü. Bazı taraftarların kemerlerini çıkararak metrobüse girmeye ve karşı gruba vurmaya çalıştığı, metrobüsün sırçalarına da vurulduğu görüldü. Metrobüsün sarih kapısı önündeki müzakere takribî 4-5 dakika sürdü.

"ABİ ÇOCUKLAR VAR, BAYAN VAR"

Taşıt içinde özellikle bayan yolcular paniğe kapıldı. Genç bir bayan yolcunun korkuya kapılarak "Abi çocuklar var, bayan var." diye haykırarak münazaranın bitmesini istediği dinlendi. Her iki taraftar grubunun da içinde münakaşayı ayırmaya çalışanlar oldu. Değişik yolcuların çağrısı üzerine metrobüs şöförü vasıtayı hareket ettirip kapıyı kapatınca müzakere sona erdi. DHA