Türkiye dün İstanbul Vezenciler'de yaşanan saldırının yaralarını sarmaya çalışırkenMardin'in Midyat ilçesinden hain bir saldırı haberi geldi. Mardin'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 23 kişi de yaralandı. SaldırıMidyat'ın kalbi denilen devlet kurumlarının ve lojmanlarının olduğu bölgeye yapıldı.

'MİDYAT'IN KALBİ' CEHENNEMİ YAŞADI

Saldırıya ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. DHA muhabiri Felat Bozarslan saldırının bomba yüklü araçla düzenlenen bir intihar saldırısı olduğunu söyledi. Bozarslan, söz konusu aracın Batman'dan geldiğini aktardı. Yarım ton bomba yüklü aracın kendisine en yakın hedefi seçtiğini söyleyen Bozarslan, Midyat'ın kalbi diye bileceğimiz bir kavşakta gerçekleşen saldırı için daha önce terörist saldırılara karşı konulan bariyerlerin olduğu bölgede patladığını, içeriye giremediğini söyledi.

DEVLET KURUMLARININ OLDUĞU BÖLGE

Patlamanın yaşadığı bölgede devlet kurumlarının lojmanları vardı. Saldırı sırasında çevredeki binaların neredeyse hepsi zarar gördü.

SİVİLLERİN ÇOK YOĞUN OLDUĞU BİR BÖLGE

Hain saldırının gerçekleştiği yer sivillerin de yoğun olduğu bir bölge. Yaralılar arasında çok sayıda sivilin de olabileceği bildiriliyor.

BATMAN'DAN YARIM TON BOMBAYLA GELDİ, İÇERİYE GİREMEDEN PATLADI

DHA Muhabiri Felat Bozaslan CNN TÜRK canlı yayınında patlamayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Emniyet Müdürlüğü binası kentin yeni yapılaşan ve kamu binalarının yer aldığı bir bölümünde yer alıyor. Midyat'ın çıkışı olarak tarif edebiliriz. Emniyet birimlerinden alınan bilgilere göre araç Batman istikametinden geliyor ve Emniyet müdürülüğüne girmek istiyor. kapıda nöbet tutan polisler araçtan şüpheleniyor ve araca ateş açıyorlar. Araç emniyet müdürlüğünün içerisine girmeden kapıda patlıyor. Güvenlik kaynakları patlamada yarım tona yakın patlayıcının kullanıldığı bilgisini verdi."

CANLI BOMBA İHTİMALİ

Teröristin bombalı araçla birlikte havaya uçtuğu ihtimali de değerlendiriliyor.