Ulusal Korunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile alakalı bir ekip rivayetler olduğunu belirterek, "Öngörülebilir bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bir taraftan ülkemizin ve emniyetimizin güvenliğini sağlayarak mükelleflik hizmetini yerine getirmek düşünülürken öbür taraftan da gençlerimizin eğitim ve mesleksel gereksinimlerini de göz önüne alıyoruz. bunların hepsini em optimal biçimde tertip edecek bir sistem üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Muhtelif temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Ulusal Korunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Valiliğini ziyaretinin ardından basın üyelerine söylemelerde bulundu. Yeni askerlik sistemi ile alakalı bazı yorumlar yapıldığını kaydolan Bakan Akar, ülkenin güvenliği ve gençlerin eğitim ve mesleksel lüzumlarını göz önüne aldıklarını kaydoldu.

Bakan Akar, "Burada benim söyleyeceğim bir tek husus var, bunlar olmuş bitmiş şeyler değil. Bunlar bazı olasılıklar. Bazı ihtimallerden bahsediliyor. Bunların hepsi değerlendiriliyor, alakalı müesseselerimiz ve bakanlıklarımızla detaylı bir biçimde çalışılıyor. Öngörülebilir bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bir taraftan ülkemizin ve emniyetimizin güvenliğini sağlayarak mükelleflik hizmetini yerine getirmek düşünülürken öbür taraftan da gençlerimizin eğitim ve mesleksel gereksinimlerini de göz önüne alıyoruz. Bunların hepsini em optimal biçimde tertip edecek bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bunların hepsi tekerrür altını çiziyorum bir ekip olasılıklardan, birtakım olanaklardan bahsediyoruz. Bazı hareket stillerinden bahsediyoruz. Bunlar bitirildikten sonra cumhurbaşkanlığı katına sunulacak. Cumhurbaşkanımızın tahliline, değerlendirmesine, onaylamalarına müteakip de harekât ilerlemeye devam edecek. Bu mevzuda çalışıyoruz. Gerçekten tam ebatlarıyla mevzu çalışılmakta. Allahın İzniyle ülkemize, halkımıza, gençlerimize hayırlı neticeyi yakın bir zamanda tanımlayacağız ve bunu da ulusumuzla paylaşacağız" ifadelerini kullandı. İHA