Hong Kong yönetimi şehrin ulusal güvenlik yasasını ihlal ettiği için medya yayınlarındaki hisseleri de dahil almak üzere demokrasi yanlısı milyarder meslek adamı Jimmy Lai'nin varlıklarının dondurulduğunu duyurdu.

Demokrasiye verdiği destek nedeniyle Hong Kong yönetiminde büyük rahatsızlık yaratan medya kralı Jimmy Lai için harekete geçildi.

Lai'nin Next Digital medya grubundaki hisselerini ve kendisine ait üç şirketin yerel banka hesaplarındaki mülkünü dondurmak için emir verildi.

Ünlü medya patronu 2019'da milletlerarası finans merkezini kasıp kavuran çoğu zaman şiddetli protestolara dönüşen olaylarda Hong Kong’daki idare karşıtı protestoculara büyük destek verdi.

73 yaşındaki Lai, Pekin'in bu protestoları ortadan uyandırmak amacıyla Hong Kong yönetiminden istediği kapsamlı ulusal emniyet yasası uyarınca geçen yıl gözaltına alınmıştı.

Lai Hong Kong ve Çin’e karşısında yabancı yaptırımları savunduğu iddiasıyla "tanıdık olmayan güçlerle işbirliği yapmakla" suçlanmıştı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Milyarder-is-insanina-sok-Tum-malvarligi-uctu/250376