Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak kullanılan Yıldız Sarayı dış karakol binasının polis takviyesiyle tahliye işlemleri sırasında 16 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu işlem nedeniyle polis binayı sabah saatlerinden itibaren ablukaya aldı. Bu sırada 3 TOMA hazır bekletildi. Sarayın giriş kapısı demir bariyerlerle kapatılırken içeriye girişlere izin verilmedi. Polisin Mimarlar Odası'nın kullanımında olan binayı boşaltmak için içeriye girdiği ve bu sırada Mimarlar Odası'nın bazı mensuplarını göz altına aldığı öğrenildi.

“GÜVENLİK GEREKÇESİYLE BOŞALTMAK İSTİYORLAR"
Akçelik, binan neden boşaltılmak istediği konusunda ise “Güvenlik gerekçesiyle. Cumhurbaşkanlığı külliyesi yapmak istiyorlar. Yıldız Sarayı Recep Tayyip Erdoğan'a tesis edildi. Yıldız Sarayı'ndaki Mimar Odası'nın da güvenlik gerekçesiyle boşaltması isteniyor. Şimdi polis tarafından boşlatma işlemi gerçekleştiriliyor. Bütün evraklarımız, dosyalarımız, demirbaş eşyalarımız, hepsi… İçeride kimse kalmadı bütün arkadaşlarımız gözaltına alınmış. Biz sabahtan beri içeri girmeye çalışıyoruz, hepimiz meslek odalarında yöneticiyiz, kendi mülkümüze dair sokulmadık. Mülkümüzü geçtim, sokağına dair giremedik." dedi.

Açıklamanın ardından gözaltına alınanları taşıyan polis aracı çıkış yaptı. Bu sırada Yıldız Sarayı önünde bulunan küçük bir grupta slogan attı.Açıklamanın ardından gözaltına alınanları taşıyan polis aracı çıkış yaptı. Bu sırada Yıldız Sarayı önünde bulunan küçük bir grupta slogan attı.