Adana'da, motosikletli sürücünün çarptığı Çukurova Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Hülya Seren Kaya, hastanede yaşam mücadelesini kazanmaya çalışıyor.

16 Nisan'da Hülya Seren Kaya'ya, ablası Çilem Kaya (29) ve teyzesinin kızı Duygu Şeker (26) ile merkez Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'nda karşıdan karşıya geçerken iş yerlerine yemek dağıtan motosiklet kuryesi Serhat A'nın kullandığı motosiklet çarptı.

Kazada ağır bir şekilde yaralanan Hülya Seren Kaya, olay yerine gelen ambulans ile Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazadan sonra gözaltına alınan sürücü ise mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi son sınıf öğrencisi Kaya, geçirdiği ameliyat sonrasında yoğun bakım servisinde hayata tutunmaya çalışıyor.

ANNE KAYA, ''KIZIM HASTANEDE YANIYOR, BEN BURADA YANIYORUM''

Baba Kenan Kaya, hastanede gazetecilere açıklama yaptı, kızları Hülya ve Çilem'in teyze kızlarıyla kahve içmek için dışarı çıktıklarını söyledi ancak böyle talihsiz bir olay yaşadıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Olayın ardından kaza yerine gittiğini söyleyen anne Kaya, "Ben orayı inceledim, gördüm orayı. Polis ekipleri, kamera araştırması yapmışlar, ben de araştırma yaptım ama herhangi bir şey bulamadım. Hülya 4 çocuğumun en küçüğü. Kızım hastanede yanıyor, ben burada yanıyorum ama sürücü serbest geziyor. Kızım beyin kanaması geçirmiş. Ameliyat oldu, uyutmaya devam etmeye edeceklermiş. Kızım hayata tutunmaya çalışıyor. Bir cani kızımı bu hale getirdi. Hani bir volkan patlar ya benim yüreğim öyle yanıyor. Beş gündür gözümü kırpmıyorum" ifadelerini kullandı.