NAMAZ KILDIRIYORDU

BBC Türkçe’den Selin Girit, Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında 10 çocuğa tecavüz eden Muharrem B.'yi tanıyanlarla görüştü.

Muharrem B.’nin sıklıkla ziyaret ettiği köy ahalisi öğretmenin köydeki evine geçen yıl neredeyse her hafta sonu aynı sekiz 10 çocukla birlikte geldiğini söyledi.

Anlatılanlara göre, 14-15 yaşlarındaki çocukların davranışlarında bir tuhaflık ya da rahatsızlık verici bir durum yoktu.

Konu ile alakalı bir köylü, Muharrem B.’nin 2002 yılında Diyarbakır’da çalıştığını, o dönemde de Diyarbakır’dan dört beş çocukla birlikte köye geldiğini söyledi. Muharrem B.’nin İstanbul’da yaşadığı dönemde de Fatih’teki evine kalmak için gitmek istediğini belirten köylü, Muharrem B.’nin evde beş altı çocuk olduğu için “Yatacak yer bulamayız” diyerek kendisini geri çevirdiğini kaydetti.

Aynı kişi, “Kimsenin ölse gitse aklına gelmez. Millete namaz kıldırırdı bu adam. Çocuklara bakardı, yedirirdi, içirirdi, araları iyiydi. Çocuklar ondan korkuyordu gibi hissetmiyorduk hiç. Benim oğlum da gelirdi yanına, bilsem kendi oğlumu salar mıydım?” diye konuştu.

ŞAŞIRMADIM

Muharrem B.’nin öğretmenlik yaptığı okulda aynı zamanda çalışan bir öğretmen de, “Bu olay ortaya çıkınca hiç şaşırmadım, hiç şok olmadım, neden bilmiyorum” diye konuştu. Muharrem B.’nin sınıf öğretmenliği yaptığı öğrencilere dikkat çeken öğretmen, “Öteki de çok kötü bir olay tabii. Ama bu çocuklar daha sekiz dokuz yaşında. Ben bu olayın 10 çocukla da sınırlı kaldığını sanmıyorum” dedi.

Başka bir öğretmen ise, Muharrem B.’nin hem okulda, hem de Karaman’daki bürokratlar tarafından korunduğunu ve idari amirlerle çok yakın ilişkileri olduğunun bilindiğini söyledi. Öğretmen, şehrin ileri gelen ailelerinin çocuklarından oluşan özel bir öğrenci grubunun da Muharrem B.’ye emanet edildiğini vurguladı.