İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki mahkemeye, tutuksuz suçlanan Müjdat Dolaşan ile davacı Nilhan Osmanoğlu Vatanperver katıldı.

"KENDİSİNİ İLK KEZ GÖRÜYORUM"

Korunması sorulan Müjdat Dolaşan, "Korunulacak bir şey göremiyorum. Kendisini ilk kez görüyorum. Hiç tanımıyorum. Kendisine hakaret etmedim" dedi. Dolaşan'in avukatları Fuat Selvi ve Toygar Öztürk ise müvekkillerinin tümcelerinde hakaret kapsayan laf olmadığını ve hakaret maksadı olmadığını belirterek şipşak salıverilme kararı verilmesini arz ettiler.

"TERBİYE YOKSUNU SÖYLEMLERDE BULUNULMUŞTUR"

Davacı Nilhan Osmanoğlu Vatanperver ise " Yüzbinlerce şahsın izlediği bir programda çocuğum, ailem izlerken espriyle nitelendirilemez, terbiye yoksunu söylemlerde bulunulmuştur. Bunları tenkit gibi de nitelendiremeyiz. Hala internette videoları dönüyor. Davacıyım" dedi.

"CEZALANDIRILMASINI ARZ EDİYORUZ"

Davacı avukatı Cem Kaya da müvekkiline yüzbinlerce şahsın gözleri önünde hakaret edildiğini korunarak "Kendisi çocukluğumuzdan beri hayranlıkla izlediğimiz bir sanatçıdır. Keşke öyle kalsaydı ancak son yarıyıllarda yalnızca müvekkilime değil, Cumhurbaşkanı da olmak üzere pek çok şahsa ideolojik söylemlerle hakaretlerde bulunmaktadır. Cezalandırılmasını arz ediyoruz" diye konuştu.

MÜNAZARA YAŞANINCA EGEMEN MAHKEMEYİ SONLANDIRDI

Bunun üzerine laf alan Müjdat Dolaşan, "Ben burada kabahat olan şeyin ne olduğunu kavramış değilim. Telefonla katıldığım programa 'Hanımefendi adayı istiyor' dediler. Ben de 'Adayı değil de neyse. Bunu sonra konuşuruz' dedim. Burada kimseyi aşağılayacak bir ifade kullanmadım. Avukat palavra söylüyor" dedi. Dolaşan'in bu lafı üzerine avukat Cem Kaya, "Bana 'palavracı' demiştir. Zabta geçirilsin" diye müdahale etti. Dolaşan'in avukatları, müvekkillerinin korunmasına müdahale edildiğini belirterek tepki gösterdi. İki tarafın karşılıklı kavgası devam ederken egemen, "Burası tartışma yeri değil. Mahkeme yeri" diyerek mahkemeyi tamamladığını belirtti. Mahkeme münazara sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

İDDİA BELGESİ

İddia Belgesinde, Nilhan Osmanoğlu Vatanperver'in 15 Şubat 2017'de Ulus TV'de Uğur Dündar tarafından yayımlanan programa katılan Yılmaz Özdil ve Müjdat Dolaşan arasında geçen konuşmada kendisine, ailesine hakaret edildiğini belirterek davacı olduğu belirtildi. İddia Belgesinde, program akışı, anlık seyirci tepkisi dikkate alındığında Müjdat Dolaşan'in hakaret kabahatini oluşabileceği belirtilerek 9 aydan 2 sene 4 aya kadar mapusu arz edildi.

DHA