Cumhurbaşkanlığından yapılan söyleme şu biçimde;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Donald Trump ile bu akşam bir telefon görüşmesi reelleştirmiştir.

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son büyümeler ele alınmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, geçtiğimiz hafta Münbiç’te yaşanan menfur terör atağında yaşamını kaybeden Amerikalı personel için taziyelerini sunarak; bu elim vakanın, Sayın Trump’ın Suriye’den çekilme kararını etkilemeye müteveccih bir provokasyon olduğunu ifade etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Münbiç bölgesinde güvenliği süre kaybetmeden devralmaya hazır olduğumuzu, PKK ve PKK’nın Suriye’deki uzantılarının Suriye’nin kuzeydoğusunu kararsızlaştırmaya dönük eylemlerine izin vermeyeceğimizi belirtmiştir.

İki lider DEAŞ terör örgütünün Suriye’deki harabelerini arınmak ve tekerrür ortaya çıkmasını önleyecek temkinleri ortaklaşa almak mevzusunda mutabık kalmışlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkan Trump tehlikesiz bölge hakkında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletlerinin Genelkurmay Başkanları arasında başlayan istişarelerin süratlendirilerek devam etmesi ve ikili ticaret hacmimizin artırılması hususlarında görüş birliğine varmışlardır.

Kamuoyuna hürmetle duyurulur.