21 Ocak 2016'ta kalp krizi sonucu hayata veda eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Koç'un renkli kişiliği Rahmi Koç müzesinde açılacak olan sergide yansıtılacak.

’Hem Yerde Hem Gökte’ teması ile Mustafa Koç’un tutkuyla bağlı olduğu ralli sporu ve model uçak hobisini yansıtan iki serginin resmi açılışı önceki gün Koç ailesinin katılımıyla gerçekleşirken, sergiler bugün de genel ziyarete açıldı. Sadece işadamı kimliği ve liderlik özellikleriyle değil, yaşama renk katan hobi ve ilgi alanlarıyla da tanınan Mustafa Koç’un anısına düzenlenen sergilerden biri Türkiye’nin ralli sporu tarihine ışık tuturken, diğeri de model uçakların renkli dünyasını yansıtıyor.

18 EFSANE SÜRÜCÜNÜN ARACI SERGİLENECEK
İlk planlaması ve hazırlık çalışmaları Mustafa Koç’un sağlığında başlayan ve vefatının ardından tamamlanan ’Retro Rally Sergisi’nde, Renç Koçibey’den Cem Hakko’ya, Ali Karacan’dan Can Ünlü’ye kadar bu spora gönül veren 18 efsane pilotun, model yılları 1968-2006 arasında değişen 25 farklı Otomobili yer alıyor. Koç’a ait 2 otomobilin de bulunduğu sergide ayrıca, merhum işadamının yarışlarda kullandığı tulumu, kaskı, ayakkabıları ve eldivenleri gibi özel eşyaları ile kazandığı kupalar da sergileniyor.

CAN ÜNLÜ: SERGİ 29 EKİM’E KADAR AÇIK KALACAK
Serginin küratörlüğünü yapan ve aynı zamanda 46 yıldır otomobil sporunun içinde yer alan Can Ünlü şunları söyledi: "Bu sergi benim 2 senelik bir hayalimdi. Bunu Mustafa Koç ile paylaşmıştım. Birlikte geçtiğimiz Kasım ayında detaylı bir şekilde konuştuktan sonra bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Ancak 21 Ocak’ta Mustafa maalesef aramızdan ayrıldı. Ani vefatın ardından ben de projeyi rafa kaldırmıştım. Ancak başta Ali Koç ile şirketin üst düzey yöneticileri serginin yapılacağını söylediler. Şimdi burada 25 otomobili sergiliyoruz. Mustafa’nın burada iki otomobili var. Mustafa’nın anısına gerçekleştirdiğimiz bu sergide onun otomobillerini öne çıkardık. Ayrıca bunun yanı sıra bizler de birçok arkadaşımızın arabalarıyla birlikte kendi arabalarımızı sergiliyoruz. Sergi 29 Ekim’e kadar açık kalacak. O tarih de bizim için çok önemli; çünkü Mustafa Koç’un doğum günü... Doğum gününde biz arkadaşları onu bir kez daha anıp sergimizi kapatacağız."

ÇOCUK YAŞINDAN BERİ TUTKUSU: ’MODEL UÇAKLAR’...
Öte yandan, müzede ziyarete açılan "Yerden Göğe" adlı diğer sergide ise Mustafa Koç’un az bilinen ancak çocuk yaşlarından itibaren tutkuyla bağlı olduğu model uçaklardan oluşan özel koleksiyonu sergileniyor.

 Sergide, Mustafa Koç’a ait 12 uçak ve 3 planörün yanı sıra 2002-2013 yılları arasında düzenlenmiş olan çeşitli ulusal ve uluslararası model uçak yarışmalarında Koç’un kazandığı kupalar ile Avrupa ve dünya şampiyonlarında F3J Türk Milli Takımı’yla kazandığı üç adet madalya da yer alıyor. Mustafa Koç’un model uçak atölyesinde yöneticilik yapan ve serginin gerçekleşmesinde emeği bulunanlardan Aykut Suavi de, Koç’un model uçakları çok sevdiğini belirterek, "Vefatından sonra Rahmi Koç ve Carolina Koç, Mustafa Bey’in bu yönünün herkes tarafından bilinmesini arzu ettiler" diye konuştu. ’Retro Rally’ sergisi 29 Ekim’e, ’Yerden Göğe’ sergisi ise 30 Aralık tarihlerine kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretlere açık olacak.