Mutlu Kaya bir ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır'da sevgilisi tarafından tabanca ile başında vurulmuştu. Eski sevgili Veysi Ercan hakim karşısına "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan çıktı. 

SAVCI, "SAHNEYE ÇIKMASINI KABULLENEMEDİ"
Duruşmada ese hakkında söz alan savcı Mutlu Kaya'nın ses yarışmasından başarılı olması ve sahne almaya başlanmasını Veysi Ercan'ın hazmedemediğini ve bu yüzden dolayı saldırısan uğradığını iddia etti. Savcı, zanlının kasten öldürmeye yönelik fiilden bulunduğunu ifade etti.

VEYSİ ERCAN, "ÖLDÜRME KASTIM YOKTU"
Mutlu Kaya'nın eski sevgilisi Veysi Ercan duruşmada şunları söyledi, "Bana hakaretler ediyordu. Cam buzlu ve saat gece vaktiydi. Evin dış kapısı buzlu camdı. Ben Mutlu'nun bana karşı hareketlerine tepki olarak rastgele ateş ettim. Evin ışıkları da kapalıydı. Kesinlikle kendisine camın arkasında görmedim. Kendisini öldürme kastım yoktur. Öldürmemi gerektiren ciddi bir sebep yok. Mutlu'nun avukatları medya ile sizi de tehdit etmektedirler." dedi.

15 YIL HAPİS
Kararanı açıklayan mahkeme Ercan'a şu cezayı verdi, "Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 14 yıl hapis cezası, 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan da ayrıca 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezası"

"MEZAR YERİ BAKIN DEDİ"

Mutlu Kaya ve ailesi geçtiğimiz günlerde Kanal D'de yayınlanan "Renkli Sayfalar" programına konuk olmuştu. Kötü günleri dün gibi hatırladığını söyleyen Mutlu Kaya'nın babasına doktor, "Mezar yeri bakın, maalesef ümit yok." demiş.