Maliye Bakanı Naci Ağbal, İSO'nun düzenlediği Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nın ardından basın mensublarının sorularına cevap verdi.ü

Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğle ilgili basında yer alan haberlere açıklık getirmek içinşunları söyledi:
"Yapılan düzenlemenin hiçbir yeni tarafı yok. Mevcut kanunlar çerçevesinde zaman aşımı süresiyle ilgili yapılan bir açıklamadır. Dolayısıyla bugün vergi borçlarının 5 yıl içerisinde, biz ona 'tahsilat zaman aşımı' diyoruz, bu konuya açıklık getiren, uygulamayı yönlendiren bir tebliğ… Dolayısıyla o tebliğ düzenlemesinin yeni getirdiği hiçbir yanı yoktur. Vergisini ödeyen için de ödemeyen için de geçerli bir kural" ifadelerini kullandı.

Memurların gelir vergisiyle ilgili beklentisine ilişkin gelen soru üzerine ise bakan Ağbal, "2016 memur maaşlarında önemli artışlar yaptık. Dolayısıyla inşallah memurlarımızın sosyoekonomik durumları AK Parti Hükümetleri döneminde her zaman iyi olmuştur. Yaptığımız düzenleme 2016 yılında enflasyonun üzerinde bir düzenleme olacaktır. Dolayısıyla 2016 yılında memur maaşları enflasyonun üzerinde artacaktır. Gelir vergisiyle ilgili bir düzenlememiz yok" cevabını verdi.