Özgürlük gazetesi yazarı Nedim Şener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun türbeye girerken ellerini arkadan bağladığı gerekçesiyle hakkında başlatılan ön tahlil üzerinden İBB Sözcüsü Murat Ongun'u eleştirdi. 

Şener, konunun Cumhuriyet yazarı Uzlaşma Pehlivan yazdığında değil Murat Ongun tarafından doğrulandığında sosyal medyanın gündemi olduğunu belirtti.

"'Murat Ongun doğruluyorsa, yalandır' diye düşünmemin sebebi, önceki olayların yanına, bu konuda Savcılık ve İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar" diyen Şener, "Açılan ve yürütülen bir soruşturma değil. CİMER’e gelen şikâyetler İstanbul Savcılığı’na yollanmış, savcılık da soruşturma açmadan İçişleri’ne öninceleme için yollamış. Murat Ongun, 'Ortada soruşturma yok, bir öninceleme var' diyeceğine 'soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir' dedi. Yani, yandaşları üzerinde 'soruşturma açıldı' algısını yaratmaya girişti, tıpkı Fazilet Durağı ve suikast ihbarı haberlerinde olduğu gibi" dedi. 

Şener, "Ongun yalnızca yanıltmıyor, gerçeğin bir kısmını da gizliyor. Konuyla ilgili yazıda olduğu gibi, yazılmış savunma istenen şikâyeti, 'elleri arkada türbe ziyareti' ile sınırlıymış gibi gösteriyor. Oysa dört bambaşka şikâyet birleştirilmiş, İBB’ye gönderilen yazıda, görevden alınan HDP’li belediyeleri ziyareti hakkındaki şikâyetten de söz ediliyor. Ama Ongun açıklamasında şikâyetin bu yönünden laf etmiyor. Çünkü oradan 'kullanışlı mağduriyet' yaratamayacağını biliyor.

Dolayısıyla besbelli 'İmamoğlu’nun suçlanan elleri' değil, minibüsün içinden hitabe yapan İmamoğlu’nun omzuna vurup uyaran, bugün de gazetecilere uzanan Murat Ongun’un eli var" görüşünü savundu. 

Yazının tamamı için tıklayın.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Nedim-Sener-Murat-Ongun-dogruluyorsa-yalandir/250081