Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde altıncı kez toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'un açıklaması şöyle:
"Terör saldırılarının milletimize zarar veremez noktaya gelebilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Birimlerimiz büyük bir koordinasyon içerisinde çalışıyor. Yüzde 99 olsa bile açıklama yapmıyoruz. Kesinleşince açıklamaları yapıyoruz.

1 Mayıs'ta 140 etkinliğe yaklaşık 180 bin kişi katıldı. 20 korsan gösteride 235 kişi gözaltına alındı.

49 bombalı saldırısı engellendi
Mahalle ve çarşı bekçilerinin alınması, köy korucularının ilave alımın yapılması konusunda sunumlar yapıldı. Mühimmat konusunda ileri tekniklerde mühimmatların alınması görüşüldü. Ocak ayından bu yana 85 önemli saldırı engellendi, bunlardan 49'u canlı bomba ya da bomba düzenekli araç.

Meclis'te yaşananlar yakışmıyor
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bu toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Meclis'te yaşananlar yakışmayan görüntülerdir. Ama dokunulmazlık rafa kaldırılır diye kimse düşünmesin. Meclis, siyasetin merkezidir. Orada her fikirden insanlar bulunabilir. Kimsenin Meclis'i bu görüntülere mahkum etmeye hakkı yoktur."