Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce kazılan tüneller imha edildi.

İlçede 14 Mart'ta başlatılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet unsurlarınca yürütülen "Atmaca-7 Operasyonu"nda sona gelindi. 

Güvenlik güçleri, az sayıdaki teröristi Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallelerinde sıkıştırdı. Teröristlerden temizlenen mahallelerde ise tuzaklanan el yapımı patlayıcılara karşı arama tarama yapan güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarınca yer değiştirmek için kazılan tünelleri ortaya çıkardı. 



1.5 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Fırat Mahallesi'nin teröristlerden temizlenen bölümünde bir evden başka bir eve doğru kazılan, bazı kısımları 1,5 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 50 metre uzunluğundaki tünel, güvenlik güçlerince imha edildi.

SALONDAN BAŞKA BİR EVE GİDİYOR

Dicle Mahallesi'nde ise bir evin salonunda açılan tünelin, sokağın altından başka bir evin girişine bağlandığı belirlendi.

Tünelleri imha eden güvenlik güçleri, ilçede bunlara benzer onlarca tünel bulunduğunu, terör örgütü mensuplarının bu tünelleri bir evden diğerine geçmek ve operasyon birliklerine arkadan pusu kurmak için kullandığını belirtti.