Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası IBAN tebliğinde değiştirme yapmayı planlıyor. Değişikliğe gidilmesi halinde tüm ödeme hizmeti sağlayıcıları IBAN no oluşturabilecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi, Uluslararası Banka Hesap Numarası (IBAN) Hakkında Tebliği’de (2008/6) değiştirme yapmayı planlıyor.

Bloomberg'in Fintechistanbul'dan aktardığı habere tarafından, önerilen tebliğe göre ödeme kuruluşları IBAN no oluşturabilecek. Merkez Bankası 2008/06 sayılı Milletlerarası Banka Hesap Numarası (IBAN) Hakkında Tebliği’n resmi gazetede yayımlandıktan sonra sektörde gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu tebliğde muhtelif şansın dönmesi yapıldığını ve bu sefer gelen talepler doğrultusunda tebliğin bütün ödeme hizmeti sağlayıcılarının para transferine laf konu hesapları için IBAN oluşturmasını sağlayacak şekilde değiştirilmesinin planlandığını söylüyor.

Birlikten tebliğe ilişkin görüş istendi

Merkez Bankası bu kapsamda Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nden hazırlanan yeni tebliğe ilişkin gösterme talep ediyor. Şu lahza yürürlükte olan tebliğe kadar uluslararası banka hesap numaraları bankalarca uygulanıyor.

Önerilen tebliğe göre ise uluslararası banka hesap numaraları ödeme hizmeti sağlayıcıları kadar uygulanabilecek. IBAN oluştururken kullanılacak ödeme hizmeti sağlayıcısı kodları yeniden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası göre belirlenecek.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Odeme-kuruluslari-IBAN-no-olusturabilecek/251930