Idareli İşbirliği ve Yeniden Yapılanma Teşkilatı'nın (OECD) gençlerin pandemide yaşadığı ekonomik sorunları merceğe bölge son araştırması, Türkiye’de 4 gençten 3’ünün ekonomiye dair endişe içinde olduğunu ortaya koydu. Gençlerin yüzde 65’i pandemide hanesinde bir iş kaybı olduğunu söyledi.

OECD’nin son araştırması Türkiye'de gençlerin yüzde 70'inin hesaplı endişe içinde olduğunu ortaya koydu. Araştırmada gençlerin en çok idareli sorun yaşadığı ülkeler ise şöyle sıralandı: Şili, Meksika, Slovenya ve Türkiye. 

Araştırmada gençlere “Ailenizin ve kendinizin ekonomik durumuna dair eksik ya da çok endişeniz var mı” diye soruldu. Türkiye'de 4 gençten az kalsın 3'ü “Evet, endişeliyim” yanıtı verdi. Araştırmada, evlerinde en az parasal sorun yaşandığını söyleyen gençlerin ise Avusturya, Fransa, Almanya ve Hollanda'da (Yüzde 20'den daha eksik) yaşadığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Açlık Ermiş Beyhan’ın haberine tarafından, Türkiye'de gençlerin yüzde 65'inin evinde pandemi başladığından bu yandan bir meslek kaybı yaşandı.  Araştırmada iş kayıpları da mercek altına alındı. Buna tarafından Türkiye'de gençlerin yüzde 65'inin evinde pandemi başladığından bu yandan bir iş kaybı yaşandı. Türkiye bu oranla araştırmada bulunan 25 OECD ülkesi içinde Estonya ve Meksika ile birincil 3'te yer aldı.

Türkiye'deki gençlerin yüzde 30'u pandemide düşünce ve ruh sağlığını kaybettiğini belirtti

Türkiye'deki gençlerin yüzde 30'u bu süreçte hafıza ve ruh sağlığını kaybettiğini belirtirken Türkiye bir tek bu alanda OECD ortalamasının aşağı kaldı. OECD içinde pandemi sürecinde genç kadınların hafıza sağlığının erkeklere oranla çok daha fazla bozulduğu verisi de uyarı çekti.

OECD'nin 18-29 yaş arası gençlerin katılımı ile yaptığı araştırmaya tarafından pandemide gençler ağır bir işsizlik baskısı altına girdi. İş kayıpları ile büyüyen idareli sıkıntılar gençleri ciddi bir şekilde endişelendiriyor. Araştırmada bilhassa düşük sosyal sınıflardaki genç insanların ağır bir şekilde etkilendiğini ortaya koyan araştırmaya tarafından bu kesimden her 5 gençten biri meslek kaybına uğradığını söylerken, orta sınıfta bu oran 8'de 1'e düşüyor. Global araştırmada üç gençten birinin mali bezginlik içinde olduğu ortaya konuyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/OECD-raporu-Turkiye-deki-genclerin-yuzde-30-u-pandemide-akil-ve-ruh-sagligini-kaybetti/253179