Vahim istismar vakayı, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde hakikatleşti. Bir ilköğretim mektebinin 3'üncü sınıf talebesi N.'nin ruh halindeki farklılık, hocasının dikkatini çekti. 9 yaşındaki kız çocuğunun anlattıkları sonrası reel bilindi. N.'nin, 2 akrabası ve onlarla dost olan 2 komşusu tarafından takribî bir sene süresince cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre; Konutlu ve 3 çocuk babası M.D. 43, B. D. 21, M. B. ve O.B. 20, çocuğa 9 ay zamanla alıkoyarak istismarda bulundu. 11 Ocak'ta N.'nin hocayı tarafından ortaya çıkarılan vaka, evvel ardından da adli makamlara intikal etti.

AİLEDEN ALINIP YURDA VERİLDİ

Polis ve savcılık ifadesinin ardından hapsetme arzı ile Doğanşehir Barış Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen zanlılardan 3'ü hapsedilerek Malatya Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Askerlik vazifesini yapan O.B ise birliğinden teslim alındı. Aylardır bir kabusun içinde yaşayan çocuk, soruşturma bitirilene kadar devlet himayesinde bir yurtta yakalanacak. Savcılık tarafından ise dosyaya saklılık kararı konuldu.