Hadise, saat 16.30 sıralarında Şehit Furkan Yavaş Anadolu Lisesi'nde alana geldi. Lisede 7 yıldır hizmetli olarak çalışan, 2 çocuk annesi Şengül G., mektebin bahçe kısmında, ablasının eşi olan eniştesi Erdal Demirsoy'u pompalı tüfekle vurdu. Bedeninin muhtelif yerlerine absürt isabet eden Demirsoy, kanlar içinde yere yığıldı. Silah sesini dinleyenler, vaziyeti sıhhat ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine hadise yerine gelen sıhhat takımları tarafından Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Demirsoy, hekimlerin müdahalesine karşın kurtarılamadı.

MEKTEBE GELEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNEREK TÜFEĞİ YANINDA GETİRMİŞ

Hadiseyle alakalı soruşturma başlatan polis, Şengül G.'yi mektebin yakınlarında, vakada kullandığı pompalı tüfek ile beraber nezaretine aldı. Şengül G.'nin ilk ifadesinde eniştesinin bir vakittir kendisini taciz ettiğini, mektebe de gelebileceğini düşünerek tüfeği yanında getirdiğini, gelip aynı tutumları sürdürmeye kalkışınca vurduğunu ileri sürdüğü bilindi.

bahcee

'SON ZAMANLARDA AZICIK SUSKUNLAŞMIŞ, DALGINLAŞMIŞTI'

Lisede vazifeli bir öteki hizmetli Gülnur Eren ise hadiseyi bildiğinde şoke olduğunu belirterek, "Birlikte çalışıyorduk, çok iyi bir dostumdu. Böyle bir şey yapabileceğini hiç düşünmezdim. Kimseyle bir meseleyi olmayan çok iyi bir insandı. Son zamanlarda azıcık suskunlaşmış, düşüncelileşmişti" dedi.

Hadiseyle alakalı başlatılan soruşturma sürüyor. DHA