Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde şiddetli geçimsizlik sonucu evi terk eden eşi 39 yaşındaki Gülay Güçlücan, kayınvalidesi 59 yaşındaki Fatime Kayabaşlık ve onun nikahsız eşi 64 yaşındaki Salih Bostancı'yı öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 45 yaşındaki Hüseyin Güçlücan, duruşmada ölen eşinin telefon görüşme kayıtlarını istedi.

Güdüllü Köyü'nde geçen yıl 21 Şubat'ta meydana gelen olayda, işsiz Hüseyin Güçlücan, geçimsizlik nedeniyle evi terk eden 2 çocuğunun annesi 18 yıllık eşi Gülay Güçlücan ve kayınvalidesi Fatime Kayabaşlık ile pazarda karşılaştı. Hüseyin Güçlücan, iddialara göre eşi ve kayınvalidesi ile sözlü tartışma yaşadıktan sonra evlerine giderek pusu kurdu. Hüseyin Güçlücan, pazardan döndüklerinde Salih Bostancı'yı av tüfeği ile eşi ve kayınvalidesini de yine tüfekle yaralayıp ateşe vererek öldürdü.

Olaydan 4 gün sonra yakalanarak tutuklanan Hüseyin Güçlücan'ın, yargılanmasına Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Eşini öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Fatime Kayabaşlık ve Salih Bostancı'yı öldürmekten de birer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hüseyin Güçlücan, mahkemeye yazılı savunmasını sundu. Mahkeme başkanının okuduğu savunmada Güçlücan'ın, "Eşime bir şey soramıyordum. Şüpheleniyordum. Sonra eşim evi terk etti. Eşimin annesiyle büyük kavga ettim. Annesi bana 'sana kızımı göstermeyeceğim' dedi." yazdığı belirtildi. Güçlücan, mahkemeden eşinin telefon görüşmelerine ilişkin kayıtları istedi. Mahkeme heyeti sanığın talebini kabul ederek, dosyadaki kayıtların kendisine ulaştırılacağını söyledi.

Duruşma, Hüseyin Güçlücan'ın cezai ehliyetinin tam olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nden gelecek raporun beklenmesine karar verilerek ertelendi.