Ankara'nın Pursaklar ilçesinde bayramın ilk günü dedesinin dağlık alana kaçan kaçan kurbanlığını bulmak isterken kaybolan üniversite öğrencisi Iftihar Alp Eker'in güvenlik kameralarına yansıdığı görüntülere yakın bir bölgede cansız bedeni bulundu.

Övünç Alp Eker'in bulunması için bir önceki gece geç saatlerde ara bahşedilen çalışmalara her yerde başlanmıştı. Ekipler, genç öğrencinin kaybolduğu alandaki çalışmalara havadan ve karadan devam ederken, akşam saatlerinde Sirkeli Mahallesi Çalseki mevkisinde bölgede cansız bedenine ulaştı.

Olayla ilgili soruşturma açıldı. Türkiye'nin kitlendiği olayda kamuoyunun gündemine şu soru oturdu:

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan 20 yaşındaki Övünç Eker'e ne oldu?

TELEFONU YANINDA, GİYSİLERİ VEYA VÜCUDU HASAR GÖRMEMİŞ!

Başkentte Kurban Bayramı'nın birincil günü kaçan kurbanlığı bulmaya çalışırken kaybolan ve dün akşam cesedine ulaşılan 19 yaşındaki Onur Yüksek Dağ Eker'in otopsi işlemleri tamamlandı.

TELEFONU YANINDA, GİYSİLERİ YA DA VÜCUDU ZARAR GÖRMEMİŞ!

Onur Alp Eker'in cesedine ulaşıldığında, üstündeki kıyafetlere ve vücuduna herhangi bir zarar gelmediği, cep telefonunun da yanına olduğu belirtildi.

Genç öğrencinin kaybolma sürecinde ve sonrasında yaşananlar merak konusu oldu. İşte olayın ayrıntıları...

Onur Eker, bayram tatili için annesiyle birlikte dedesi Zühtü Erdoğan'ın (65) yanında gitti. Övünç ve dedesi, bayramda kurbanlık koyunu kesmek için ahırdan çıkardı. Bu sırada koyun kaçarak dağlık alana dürüst koşmaya başladı.

Dedesiyle birlikte koyunun peşinden gitti. Dedesi Zühtü Erdoğan, geri dönüp kamyonetini alarak koyunun önüne geçmek için farklı bir yoldan bu vesileyle, Övünç ise dağlık alanda koyun ile birlikte kayboldu. Zühtü Erdoğan'ın yakınlarıyla yaptığı aramadan sonuç alınamayınca polis ve jandarmaya haber verildi.

Arama- kurtarma ekiplerince yapılan aramalarda Onur Eker bulunamadı. Havadan helikopter destekli yapılan çalışmalarda termal kamera ve drone da kullanıldı. Yaklaşık 100 şahsiyet arama- kurtarma ekibinin yaptığı çalışmalara rağmen Iftihar'un izine rastlanmadı. Aramaya özel harekat ekipleri de katıldı.

50 KİLOMETREKARELİK BÖLGE TARANDI

Aramalar, bilhassa Eker'in telefonunun şarjı bitmeden önce son sinyal verdiği noktada yoğunlaştırıldı. 3 gün her tarafında havadan ve karadan yapılan aramalarda takriben 50 kilometrekarelik alanın tarandığı belirtildi. Bölgedeki hobi bahçeleri de yoklama edildi. 

"ANNESİNE KONUM BEYGIR DEMİŞ"

Zühtü Erdoğan, Çalseki köyünde görüldüğüne yönelik bir haber geldiğini belirterek, "Gittiği tepe, evimize 5- 6 kilometre uzaklıkta. Telefonundan bir ara annesini aramış, 'Kendimi de kaybettim, bana konum beygir, geleyim' demiş. Annesi de konum atıyor; ama irtibat kesiliyor. Çünkü telefonunun şarjı azmış; kapanmış. Daha da bulamadık" diye konuştu.

"KÖPEKLER KORKUTMASA KÖYE GELECEK"

Onur'un şarjının bitmesinin arkasında bir yol görüp o yolun devamına geçtiğini söyleyen Zühtü Erdoğan şöyle devam etti: Onur oradan bir yol görüyor o yolun devamına geçiyor. Ardındaki bahçeli bir eve rastlıyor. Bu ev vadinin dibinde bir ev. Burada avcı falan var. Kanatlı hayvanlar ve 5-6 tane de köpek var. Bu köpekleri görünce korkuyor. O evde yaşamış kadın ifadesinde, 'Korktu şu akarsu yukarı gitti ters yöne gitti' diyor. Yani eğer köpekler korkutmasa köyün içine gelecek yarım saat, bir saat yürümeyle.

"ÇOBANA GEZİYORUM DEMİŞ"

Arama yaptıkları esnada haber geldiğini aktaran büyükbaba Zühtü Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: Gittik oraya. Görenlerin tarifleri benzer. bundan başka çobana rastlamış. Çoban Övünç ile konuşmuş. Yani oraya geldikleri süre Iftihar iradesini elinde tutamıyor. Çoban konuşmak istiyor fakat Iftihar 'geziyorum' diyor. Ters yönlere gidiyor. Burada bir kadın görmüş. Haber verdi. Biz her ihtimale koşuyoruz. Kadın, 'Ben fotoğraf çekiyordum, o çocuğun elinde sopa vardı. Su karşısında da var ya oradan şöyle gidiyordu' demiş. Orada görmüş. Şu Anda burayı tarıyoruz. Burada her hâlükarda. 50 kilometrelik bu alanın içinde.

"NORMALDE DAĞ-BAYIR GEZMEZ"

Iftihar'un babası Uğur Eker (44) ise şunları söyledi: Kurban Bayramı günü kurban ellerinden kaçıyor. Dedesiyle birlikte onu kovalıyorlar. Onur o arada kayboluyor. Dedesi bulamıyor. Ondan sonra ilgili birimlere haber veriyorlar. Arama- kurtarma birimleri gelmiş. Bir iki yerde de görülmüş.

Suya düştüğünden veya kuyuya düşmesinden korktum. Övünç normalde dağ- bayır gezmez. Öyle hareketi falan da fazla seven bir çocuk değildir. Fakat akıllıdır da. Efendidir. 

 "ÇOK İLGİNÇ BİR DURUM"

'Bir şeye kızdı, gitti' diye düşünsek kızdığı vakit kazanç bize söyler. Biz konuşamayacağı millet değiliz. Daima de böylece oldu; konuştuk. Fazla acayip bir olay

SON GÖRÜNTÜSÜ

Çalseki yakınlarında bulunan bir evin emniyet kamerasına yansıyan görüntülerde Eker'in elinde bir sopa ile yolda yürüdüğü sağına soluna baktıktan daha sonra ise ortadan kaybolduğu görülüyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Onur-Alp-Eker-neden-oldu-Iste-esrarengiz-olayin-ayrintilari/253243