Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın FETÖ/PDY, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasına müteveccih soruşturma kapsamında Kırıkkale merkezli; Ankara, Balıkesir, Düzce, Mersin, Konya, İstanbul, İzmir, Tunceli ve Tekirdağ ’da tespit edilen teşkilata bağlı 20 askerin daha kimliği tanımlandı.

Haklarında nezaret kararı verilen kuşkuluların tutulması için Şehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Gayret Şubesi takımlarınca çalışma başlatıldı.

DENİZ GÜÇLERİ KOMUTANLIĞI'NDA İŞLEM

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Deniz Güçleri Komutanlığı bünyesindeki askerin FETÖ'nün mahrem imamları ile ankesörlü telefonlar ile kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile bağlantıları tespit edilen 1 binbaşı, 35 astsubay olmak üzere toplam 36 kuşkulu hakkında nezaret kararı verildi.

Nezaretine alınan kuşkuluların 10 ’u faal vazifede olup, öbürleri hakkında soruşturma sebebiyle yönetimsel harekât uygulandı. Nezaret operasyonlarının Ankara Emniyet Müdürlüğü Firaricilikle Gayret Şube Müdürlüğünce devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA