Ordu Valisi Seddar Yavuz, heyelan bilgisini alır almaz Kabataş ilçesine gitti. Heyelan vakasını yerinde araştıran ve alakalı müesseselerin teknik personellerinden bilgi alan Vali Seddar Yavuz, daha sonra Kabataş Kaymakamlığına geçerek, alakalı müessese idareyicilerinin ve teknik kurulun katılımıyla yapılacak çalışmaları tanımlamak üzere bir değerlendirme buluşması asıllaştırdı.

Kabataş Kaymakamlığı buluşma salonunda reelleştirilen değerlendirme buluşmasının başlangıcında konuşan Vali Yavuz, heyelana maruz kalan bölgenin 2012 senesinde Bakanlar Heyeti’nca 'afete maruz bölge' duyuru edildiğini ifade etti.

Vali Yavuz, "Yaptığımız tahlillerden; yer altı sularının tabanı kaydırdığı, daha evvelde burada muhtelif heyelanların olduğu, 2012 senesinde buranın afete maruz bölge olarak duyuru edildiği anlaşılıyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte de burada heyelan hareketliliğinin devam edeceği mevzusunda fikir birlikteliği mevcut. AFAD Başkanlığından Pazartesi günü bir takım gelecek ve arazide bir çalışma yapacak.

5c30ac5e67b0a9169041f881

Sonuç itibariyle hoş bir işbirliğiyle buradaki yurttaşlarımızın meselelerini çözmüş olacağız. Gerek AFAD gerek Megakent Belediyemiz, YİKOB ve Etraf ve Kentçilik Müdürlüğü teknik takımları, yapılacak çalışmalar mevzusunda görüş ve tekliflerini oluşturmuş olacak. Ve ortak bir rapor hazırlanacak. Tüm ayrıntılarıyla beraber hazırlanacak bu raporu, Pazartesi günü sizden almak istiyorum.

Bir kere daha hem Megakent Belediye Başkanımıza, bedelli takımına ve buradaki tüm müessese ve kuruluşlara, bedelli Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yavuz, heyelanlı bölgede can ve mülk emniyetinin sağlanması ve tehlike altında olan yerlerin boşaltılması mevzusunda da Kabataş Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel’e direktif verdi.

2012 senesinde Kabataş ilçesi Şifasuyu Semti Gülbahçe Küme Konutları mevkisinde alana gelen heyelan nedeniyle bazı konutlar hasar görmüştü.

Kaynak: İHA