İsrail’in en büyük ikinci kenti Tel Aviv, Doğu ile Batı kültürünün harmanlandığı bir kent ve Orta Doğu’nun en büyük ekonomisine sahip ikinci kenttir. 7’den 70’e pek çok turist tarafından ziyaret edildiği için konaklama imkanları da çeşitlilik göstermektedir.  Tel Aviv’de oteller, pansiyonlar, kamp alanları gibi pek çok tesis bulunmaktadır bu yüzden bütçenize ve ihtiyacınıza uygun konaklayacak bir yer bulmakta zorlanmayacaksınız.
Hava, kara ve deniz yoluyla ulaşım imkanı bulunan Tel Aviv’e en kısa olan yol ise hava yoludur. Kara ve deniz yolunu tercih ederseniz bir buçuk gün yolculuk yaparsınız ama hava yolunu tercih ederseniz 2 saatlik yolculuğun ardından Tel Aviv’e ulaşabilirsiniz. Anadolu Jet Tel Aviv uçak bileti hem uygun hem de konforlu bir yolculuk yapmanızı sağlar.
İsrailliler inançları gereği et ve süt ürünleri birlikte tüketmemektedir. İsrail mutfağında genellikle Akdeniz tarzı etkilidir. Örgü şekilli khala, Cuma ve cumartesi günleri için hazırladıkları baharatlı veya tatlı ekmeklerden en bilinenidir. Şerbetli tatlılardan olan baklava, kadayıf gibi tatlılar da oldukça yaygındır. İklimi nedeniyle avokado, portakal gibi meyveler de sıklıkla tüketilir.
Tel Aviv’in gece hayatı dünyaca ünlüdür. Genellikle Rotschild Caddesi’ndeki sokaklarda bulunan gece kulüpleri, barlar gece geç saatlere kadar hizmet vererek eğlencenin doyasıya yaşandığı yerlerdendir.
En uygun fiyatlı Kayseri uçak bileti almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Tel Aviv’de Gezilecek Yerler
İsrail’in en gelişmiş şehirlerinden olan Tel Aviv’de modern ve tarihi yapıları bir arada görebilirsiniz. Gezilmesi görülmesi gerekenler listesinin ilk sırasında, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve Bauhaus mimarilerinden oluşan Beyaz Kent yer almalıdır. Old Jaffa yani Eski Yafa tümüyle eski evlerle kaplı tarihi bir limandır. Burada kendinizi zamanda yolculuk yapmış gibi hissedeceksiniz. Ayrıca Yahudi Diaspora Müzesi, Azrieli Gözlemevi ve Rostchild Bulvarı da gezi listenizde olması gereken yerlerdendir. Ve dahası ile Tel Aviv keşfetmeniz için sizleri beklemektedir.