2017'nin gelişini kutlamak için İstanbul'un en gözde mekanlarından olan Reina'ya saldırı düzenlendi.

Saat 01.15'te düzenlenen saldırıda 39 kişi hayatını kaybederken 4'ü ağır 65 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında 21 yaşındaki polis memuru Burak Yıldız olduğu açıklandı.

Noel baba kıyafeti ile geldi
2017'nin ilk saatlerinde meydana gelen saldırıda, teröristin Reina'ya noel baba kıyafeti ile geldiği ve önce kulübün önündeki polisi öldürdüğü daha sonra da içeride eğlenen insanları hedef aldığı belirtildi. 

Saldırı sonrasında kayıplara karıştı
Kaçan saldırganı bulmak için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Zanlının saldırıdan sonra üzerini değiştirip kalabalığın arasına karışarak kaçtığı tahmin ediliyor.



İstanbul’daki terör saldırısı ile ilgili olabilecek şüpheli bir şahıs ihbarı alan polis alarma geçti. Kuruçeşme Muhtar Hüseyin Sokak’ta şüpheli bir şahıs gören vatandaşlar, gece kulübü saldırısı ile ilgili olabileceğini düşünerek polise ihbarda bulundu. Olay yerine özel harekat timleri sevk edildi. Polis, bölgede bulunan mezarlıkta ve çevrede vatandaşların şüphelendiği şahsı arıyor.

Saldırı noktasına geldiği taksi incelemeye alındı
Teröristin gece kulübüne geldiği taksi güvenlik güçleri tarafından incelemeye alındı. Taksinin bağlı olduğıu durak Fulya'da olduğu açıklandı. 



Vali Vasip Şahin konu hakkında şunları söyledi, "Terörist uzun namlulu silahla önce bir polisimizi, sonra bir vatanadaşımızı şehit edip içeri girerek çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine kurşun yağdırmış."

Reina sahibi açıklama yaptı

Hürriyet gazetesinin haberine göre Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan saldırı hakkında şunları söyledi: "Şerefsizler Kalaşnikoflarla taramış. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. Bir hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi."

Hürriyet muhabiri, Koçarslan’ın "ağlamaktan güçlükle konuşabildiğini" aktardı.

Mehmet Koçarslan, bu sabah tekrar geceki haberi yapan Hürriyet muhabiri Toygun Atilla’yı aradı.
"Acımız bile tazeyken maalesef sözlerimden yanlış anlamlar çıkartılmış" diyen Koçarslan, "Amerikan istihbaratı bana bilgi vermedi. 29 Ekim’de gazetelere, televizyonlara yansıyan ve kendi vatandaşlarına yönelik yaptıkları uyarıyı anlatmaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

Saldırıda kardeşini kaybeden ağabey: Bir hiç uğruna öldü, ‘Vatan sağolsun’ dediler​
İstanbul Ortaköy’de Reina’ya yapılan saldırıda yaşamını yitiren Fatih Çakmak’ın ağabeyi Erhan Çakmak, "Benim kardeşimi öldürdüler. Bir hiç uğruna öldü. Bana ‘vatan sağolsun’ dediler. ‘Eyvallah’ dedim” ifadelerini kullandı.









Saldırgan içeriyi taraması üzerine korkan içerideki vatandaşların denize atladıkları açıklandı.



Görgü tanığı, "Üzerimden insanları sıyırıp çıktım"

İstanbul’un Ortaköy semtindeki ünlü gece kulübe Reina’da 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan yara almadan kurtulanlardan biri, dehşet anlarını anlattı. “İnsanlar üzerimden koştular. Eşim üç yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Polisi aradım, ‘Sakın kıpırdamayın yoksa kurban olursunuz’ dedi.”