İSTANBUL, KAĞITHANE’de bir işyerinin önüne otomobil parketme nedeniyle çıkan kavgada taraflardan biri silahını ateşledi. Tabancasını çeken adam tartıştığı kişiye ve araçlara ateş ederken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay, Kağıthane Yeşilce Caddesi 10 numara önünde meydana geldi. Belediye temizlik ekiplerinin caddeyi yıkaması nedeniyle Alaattin C. otomobilini Erol Ş.'nin dükkanının önüne park etti. Tacettin Ş., Alaattin C'den otomobilini dükkanın önünden çekmesini istedi. Alaattin C. otomobilini uyarılara rağmen bulunduğu yerden almayınca sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Alaattin C. olay yerinden uzaklaştı.

EŞİNDEN POŞET İÇERİSİNDE SİLAHI ALDI

Bir süre sonra güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; saldırgan sokak arasında bir kadından poşet içerisinde silahı alarak tekrar olay yerine döndü. Silahlı saldırgan Erol Ş.'ye, çevredeki iş yerlerine ve otomobillere rastgele ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu iki otomobil ve iki iş yeri kurşunlara hedef oldu. Saldırı sonrası şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırgan olayın ardından uzaklaşırken, saldırı anında çevredeki vatandaşların kaçışması ve bir kadının kucağındaki bebek ile duvarın arkasına saklanması güvenlik kameralarına yansıdı.

YERDEKİ BOŞ KOVANLARI TOPLADI

Daha sonra bir kadının olay yerine gelerek yerdeki boş kovanları toplaması güvenlik kameralarında görüldü.

‘ÇOCUK BAŞINI EĞMESE BAŞINA KURŞUN GELECEKTİ’

İş yeri sahibi Erol Ş. olay anını, "Belediye genelde Cuma günleri buraları yıkadığı için biz kendisine aracını almasını söyledik. 15-20 defa haber gönderdik. Saat 16.00'ya kadar aracını almadı. En son kahvehaneden çıkıp geldi. O esnada ufak bir tartışma oldu. Eve gitti silahını alıp geldi. Sağa sola ateş etti. Aslında direk beni aradı. Kapıdan içeriye girdi. Millet geriye çekti. Dükkana ateş etti. Araçlara ateş etti. Köşede çocuk kafasını eğmese direk kafasına kurşun gelecekti. Kızları geldi kovanları topladı. Hanımı silahı çıkartıp eşine veriyor." diye anlattı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. Polis olay ile ilgili soruşturma başlatıp çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.