Mersin'in Tarsus İlçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet yiyen Ahmet Suphi Altındöken'in tutuklu bulunduğu cezaevinde öldürülmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanması hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturmada ki zanlılar tutuklandı. Bu 6 kişi, başka illerdeki cezaevlerine nakledildiler.

Elimize gelen bilgilere göre, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda, 11 Nisan'daki saldırının ardından başlatılan soruşma kapsamında dün tutuklanan, cinayeti işlediği iddia edilen G.A. ile ona yardım ettiği düşünülen, Adana'daki "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasında tutuklanan eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı F.Y, infaz koruma memuru H.A.Ö, hükümlüler A.T.B. ve H.B. ile H.B'nin eşi G.B, başka illerdeki cezaevlerine nakledildiler.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, infaz koruma memuru H.A.Ö. ile sürekli irtibat içinde olduğu öne sürülen S.A'yı gözaltına aldı. Adana Adliyesinde soruşturmayı yürüten 3 cumhuriyet savcısının sorguladığı S.A, verdiği ifadenin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.