İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın verdiği talimatla, İstanbul genelinde bulunan 5 bin 11 parkı suçtan temizlemek için 3 ay önce Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyete geçirilen "Mobil Park Polisi" projesiyle parklar daha güvenli hale geldi.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amirleri Eyüp Şahin, “39 ilçede aynı anda hayata geçirmiş olduğumuz "Mobil Park Polisi" projesi kapsamında kent genelindeki 5 bin 11 parkın öncelikle analizini yaptık.” dedi. 

Palyaço suçüstü yakalandı
Parklaru suçtan ve suçludan arındırmak için yapılan operasyonlarda ilginç olaylara da rastlandıklarını belirten Şahin, "Fatih'te bir parkta palyaço kostümlü kişi, uyuşturucu satışı yaptığı sırada ekipler tarafından gözaltına alındı" dedi.

Vatandaşlarsa parklarda huzur içinde vakit geçirdiklerini belirterek, polis ekiplerine teşekkür etti ve ramazanda bir önceki aylara göre daha güvenli olduklarını ifade etti. Kent genelinde görev yapan bin 890 ekip, karşılaştıkları yasa dışı durumlara idari yaptırım uygulayıp, yaşı küçüklere, evsizlere ya da yardıma muhtaçlara müdahale edip, gerekli işlemleri yapıyor.

Ekiplerin, üç aylık çalışma neticesinde, 2 bin 537 aranan şahısı ve 887 uyuşturucu satıcısını yakaladığı, 80 ruhsatsız silahı ele geçirildiği, 3 bin 619 adli, 4 bin 319 idari işlem yaptığı, 2 bin 56 öğrencinin okul saatinde parkta bulunduğu bilgisini ise ailelerine ve okul idaresine bildirildi öğrenildi.

Kaynak: CNN