Her insanın seyahat yaparken rahatlık ve konfor anlayışı farklıdır. Bazılar için tatil demek ucuz konaklama ve gıda demektir. Bazıları içinse paranın önemi olmadan rahat ve konforlu yaşama denktir. Pansiyonlar bu iki tarz düşüncenin ortaklığı sonucunda ortaya çıkmış konutlardır. Bazı inşalar çadırlar, günlük kiralık evleri veya otelleri pansiyonlara tercih etmektedir.
Samsun pansiyon fotoğrafları, pansiyonların ücreti ve konumu için tıklayın => Samsun pansiyon
 
 Fakat ülkemizde bulunan bazı pansiyonlar hem fiyatı hem de konforu açısından birçok otele taş çıkarır cinstendir. Eğer bir şehri örnek vermek istersek samsun pansiyon konutları oldukça konforlu ve cebi yakmayan cinstendir.
PANSİYONLAR HARİÇ KONAKLAMA YAPILACAK YERLER
Samsun günlük kiralık daire
Samsun apart
Samsun günlük kiralık ev
 
 Kendimize En Uygun Pansiyonu Nasıl Bulabiliriz?
 
 Tabii ki pansiyonların çok fazla çeşidi bulunsa da yine de birkaç kıstas önümüze konmaktadır. Örneğin isteğimiz konforlu bir pansiyon mu yoksa ucuz bir pansiyon mu? pansiyonlar seçilmeden önce ilk olarak bu soruya yanıt verilmesi gerekmektedir.
 
 Eğer ucuz bir pansiyon istiyorsak kesinlikle bazı durumları göze almamız gerekmektedir. Örneğin sabahları kahvaltı verilmemesi veya akşam yemeği bulunmaması olabilir. Veya kalınan odaların temizliğinin birkaç günde bir yapılması gibidir. Sonuçta her ucuz malın bir zaafı olmak zorundadır.
 
 Eğer konforlu bir pansiyon istersek de odaların havalandırılması veya temiz duş banyo olasılığı mevcuttur. Genellikle konforu yüksek pansiyonlarda yemek servisleri bulunmaktadır. Fakat oda fiyatları otel fiyatlarından hallicedir. Bu durum bizi bazı durumlara ucuz pansiyonlara itse de toplumun çoğu konforlu pansiyonda kalmayı seçmektedir.
 
 Eğer kaldığınız şehir büyük bir şehirse şehrin sesi ile uzaktan yakından ilişkiniz pansiyonların konumu nedeniyle bulunmaktadır. Bu tür mekânlara örnek olarak Samsun pansiyon tesislerinin çoğu olabilmektedir.
 
 Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
 
 Pansiyonlar deyince ilk akla gelen kesinlikle temizlik ve sağlık bilgisi konusudur. Özellikle yatakların ve banyonun temizliği birçok kullanıcı için çok önemlidir. Pansiyonların neden tercih edildiği konusuna tekrara değinirsek fiyatlarının uygun olması denilebilir. Bunun içinde bir pansiyonda kalınıyorsa kesinlikle fiyatının da uygun olması gerekmektedir.
 
 Eğer kalmayı düşündüğünüz pansiyon fiyat performans açısından uygun değilse otelde kalmak daha mantıklıdır. Fakat bazı pansiyonların fiyatları gösterdiği kaliteleri karsısında oldukça tatmin edici bulunmaktadır. Örneğin Samsun pansiyon evleri arasında bu durum oldukça yaygındır. Eğer kendinize en uygun pansiyonu bulamıyorsanız internet sitelerinden faydalanabilirsiniz.
 
 Bazı durumlarda bireyler yazlık alacak kadar yüksek meblağlara sahip olmayabilmektedirler. Bu durumlarda da karşımıza tekrardan pansiyonlar çıkmaktadır. Eğer uygun pansiyonu bulursanız koca yazı geçirebilecek kadar uygun bir fiyata anlaşabilirsiniz.
 
 Yurt Dışında Pansiyon Kültürü Nasıldır?
 
 Yurt dışında pansiyon kültürü biraz da olsa ülkemizden farklıdır. Şöyle ki Amerika, Fransa benzeri ülkelerde oteller yerine daha çok pansiyonlar seçilmektedir. Bu pansiyonların otellerden pek bir farkı bulunmadığı gibi ek olarak kahvaltı ve akşam yemekleri hizmetten bile sayılmamaktadır.
 
 Bazı pansiyonların o denli hizmeti gelişmiştir ki kahvaltılarda kendi yaptığı gıdaları kullanabilmektedir. Ülkemizde bu gibi durumlara rastlanıldığı yerler daha çok Karadeniz’in batı kıyılarıdır. Örnek vermek gerekirse Samsun pansiyon evleri denilebilir. Avrupa da daha çok misafirhane adı altında geçen yerlerin birçoğu da pansiyondur. Bu tarz misafirhane adı altında olan yerlerin çoğu mümkün sahibidir. Eğer iyi ve anlayışlı bir aileye denk gelirseniz bedava fiyatına kendi evinizde gibi hissedersiniz.
 
 Pansiyonlarda Tehlikeli Durumlar Var Mıdır?
 
 Ülkemizde pek yaygın olmasa da bazı pansiyonlarda hırsızlık vakalarına veya sonradan fiyat eklenmelerine rastlanmaktadır. Bu gibi durumlarda direkt polise başvurulması gerekmektedir. Tabii ki böyle durumlarla karşılaşılmaması için pansiyonlar güvenilir semtlerden seçilmelidir. Ve yeterli tecrübeye sahip olmalıdır. Daha çok Samsun pansiyon konutları arasından seçilen güvenilir yerler müşteri memnuniyeti açısından yeterli yetkinliktedir.