Yerli mobil oyun şirketi Peak Games'i 2020 yılında 1.8 milyar dolara ABD'li oyun devi Zynga'ya satan Sidar Şahin, Boğaz'daki Kıbrıslı Yalısı'nın bir bölümünün yeni sahibi oldu.

Sidar Şahin, nisan ayında Kandilli’de yer alan ünlü Kıbrıslı Yalısı’nın harem kısmını 19 milyon dolara TRT’de yaptığı spor yorumlarıyla da bilinen Ömer Üründül’den satın aldı.

Kıbrıslı Yalısı; harem, selamlık ve müştemilat olmak üzere 3’e bölünmüş durumda.

Selamlık kısmında İzzet Mehmet Paşa’nın varisleri yaşarken, yalının sağ tarafında yer alan harem kısmında ise Sidar Şahin yaşayacak. Yalı satışlarında büyük hareketlilik!

Dünya gazetesinde bulunan habere nazaran, Üsküdar ilçesinin Kandilli Göksu Caddesi’nde yer alan, Sadrazam Kıbrıslı Mehmet Belli Paşa Yalısı, günümüze akıcı durumda gelebilmiş yapılar ortasında.

Küçüksu’nun en eski yalılarından biri olan bu yalı, sırtını gerisindeki yamaçlara dayamış durumda. Eski Küçüksu Plajı’nın çabucak yanında yer alan Kıbrıslı Yalısı, 64 metrekarelik kıyı cephesine sahip. Kıbrıslı Yalısı’nda 21 oda bulunuyor.

Boğaziçi’nden kelam eden eski kaynaklar, yalının birinci sahibinin Sultan I. Abdülhamit (1725– 1789) periyodu sadrazamlarından İzzet Mehmet Paşa olduğunu ileri sürüyor.

Yalı, ‘Kıbrıslı’ ismini ise Mehmet Paşa ailesinden sonra satıldığı Kıbrıslı Mehmet Belli Paşa’dan alıyor.

1840 yılında Mehmet Paşa tarafından satın alınan yalı; harem, selamlık ve müştemilat almak üzere üçe bölünmüş durumda.

Selamlık kısmında İzzet Mehmet Paşa’nın varisleri yaşarken, yalının sağ göre bulunan harem kısmında ise Sidar Şahin yaşayacak.   Her şey Moda’da bir apartman dairesinde başlamıştı: 400 milyon dolar alacak

SİDAR ŞAHİN KİMDİR?

Türkiye’nin önde gelen oyun uzmanlarından biri olan Sidar Şahin, kurucusu ve CEO'su olduğu Peak Games'i ABD'li oyun şirketi Zynga'ya 1.8 Milyar dolara sattı. Peak Games, bu satmak işlemi ile Türkiye’nin ilk milyar dolarlık girişimi (Unicorn) olmayı başardı. Peki Sidar Şahin kimdir, kaç yaşında ve nereli? Sidar Şahin'in girişimleri nelerdir?

İstanbul doğumlu olan Peak Games’in Kurucusu ve CEO’su Sidar Şahin (40 yaşında),Türkiye’nin önde gelen oyun uzmanlarından biridir. Peak Games’i kurmadan önce, Türkiye’de ve dünyanın farklı bölgelerinde yüksek profilli oyun şirketlerini ve başarılı internet girişimlerini yönetmiştir. Şahin Peak Games’in CEO’su ve Kurucularından biri olarak, ekibe liderlik etmekte ve stratejik vizyon sunmaktadır. Şahin, Boğaziçi Üniversitesi’ni lisans eğitiminin ilk senesinin sonunda bırakmıştır.  Türk şirketi Peak, ABD’li Zynga'ya 1.8 Milyar Dolara satıldı

Bir önceki girişimlerinden biri olan Funpac, 2003 yılında kurulmuş başarılı bir mobil oyun stüdyosudur ve oyunları 30 ülkede, 20’den pozitif operatör ve portal üzerinden kullanıcılara ulaşmıştır.

Sidar’ın ikinci girişimi olan Izlesene.com, sosyal video paylaşımı üstüne yoğunlaşmış ve Türkiye trafiğinde Youtube’u geride bırakmıştır. Izlesene.com, bir teşebbüs olarak çıkış yaptığında, Türk Internet endüstrisinde en yüksek değeri yakalayan firma olmuştur. şimdi Türkiye’nin en değerli ikinci internet ürünü olan Izlesene, Google Adplammer ve IAB raporlarına* kadar dünyanın da top 1.000 internet ürünü arasındadır.

Sidar’ın üçüncü girişimi olan Gamegarden, milyon dolarlık bir şirket olup, Türkiye’nin lider medya firmalarından Doğan Grup tarafından satın alınmıştır. aynı zamanda Trendyol.com’un da ortağı olan Sidar, sitenin Türkiye’nin en büyük ve en çabuk gelişen e-ticaret sitesi olmasında önemli rol oynamıştır. Tam bir girişimci ruhuna sahip olan Sidar, fikirlerini girişime çevirmek için, Boğaziçi Üniversitesi’ni lisans eğitiminin ilk senesinin sonunda bırakmıştır.

Sidar Şahin’in girişimleri aralarında Funpac, izlesene.com, Gamegarden, Trendyol.com bulunmaktadır.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Peak-Games-i-satti-unlu-yalidan-Harem-satin-aldi/250860