Penis eğriliği ameliyatı nasıl yapılır?

Pensi eğrili sorunu mu yaşıyorsunuz? Üroloji Doktoru Prof.Dr. Gökhan Koç, penis eğriliği tedavisi hakkında bilmek istediklerinize bu sayfada cevap veriyor.

Penis eğriliği; yaygın görülmese de, bu sorunu yaşayan kişiler için ciddi bir sorundur. Kimi durumlarda kişinin idrara çıkma durumunu dahi etkileyebilen bu sorunun en temel yan etkisi, cinsel birleşme zorluğu olarak bilinir, zaman zaman ağrı şikayeti de görülebilir.

Penis eğriliği, doğuştan getirilen genetik bir miras olabileceği gibi, sünnet hataları ve çeşitli travmalar neticesinde de ortaya çıkabiliyor. Bazen de penis eğriliğine neden olabilecek neden saptanamaz.  Eğriliğin boyutuna göre bu sorunun tedavisi ise cerrahi yöntemlerle yapılabiliyor.

Penis Eğriliğinin Cerrahi Dışında Tedavisi var mıdır?

Penis eğriliği mekanik bir sorundur. Dokunun eğri gelişmesi veya sonradan bu forma dönüşeceği bir etki ile karşılaşması neticesinde ortaya çıkar. Doğuştan olan eğriliklerde penisin ilaç veya fiziksel terapi ile düzeltilmesi gibi bir tedavi yöntemi yoktur ancak sonradan gelişen ve Peyronie olarak isimlendirilen hastalıkta bazı ilaç tedavileri denenebilir. Peyronie hastalığında bazen kendiliğinden düzelme de olabilmektedir. İlaç tedavisinden fayda görmeyen hastalarda ise cerrahi tedavi planlanabilir. Özellikle internet kaynaklarında, yetkisi olmayan kişilerin bitkisel tedavi veya ameliyatsız çözüm gibi ifadelerle satışını yaptığı ürünleri kullanmak yerine hekime başvurup, sorun hakkında bilgi almak çok daha doğru bir yaklaşımdır.

Penis Eğriliği Tedavisi Olan Bir Sorundur

Penis eğriliği uzman hekimler tarafından tedavi edilebilen bir sorundur. Sorunun giderilmesi için fiziksel muayenenin ardından hastanın bu ameliyat için uygun olup olmadığına karar verilir ve operasyon gerçekleştirilir.

Penis Eğriliği Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Penis eğriliği ameliyatı, penisin olması gerekenden çok fazla eğri olduğu durumlarda gerçekleştirilen bir uygulamadır. Kimi durumlarda gündelik hayatı da zorlaştırabilen bu sorunun tedavisi için cerrahi uygulama yapılıp, yapılmayacağına hekim tarafından karar verilir. İleri düzeyde eğrilik olmasa dahi, hasta estetik olarak bu sorunun giderilmesini elbette talep edebilmektedir.

Penis eğriliği ameliyatı nasıl yapılır?

Penis eğriliği ameliyatı, hastanın cinsel ilişkiye girmesini engelleyen ve ilaçla tedavi edilemeyen penis eğriliklerinin düzeltilmesi prosedürüne verilen isimdir. Hastanın penisindeki eğrilik derecesi, penis boyu, ereksiyon yani sertleşme sorunu olup olmaması gibi durumlar uygulanacak olan ameliyatın biçimi konusunda karar verilme sürecini etkiler. Peniste eğriliğin olduğu taraf mevcut skar dokusundan dolayı diğer tarafa göre daha kısa olmasıyla kendisini belli eder. Uzun kalan taraftan bir miktar doku alınarak bu kısım kısaltılabileceği gibi, kısa tarafa konulacak yama tarzı materyallerle de penis boyu çok kısaltılmadan operasyon yapılabilir. Bu ameliyat yöntemi diğerlerine göre daha karmaşık olmasıyla öne çıkar. Eğer hasta hem penis eğriliği hem de sertleşme sorunu yaşıyorsa penis protezi takılması yöntemine başvurulmaktadır.

Penis Eğriliği Ameliyatı Riskli midir?

Penis eğriliği ameliyatı, tıbbi protokoller çerçevesinde kabul edilebilir risk seviyesinde yer alan bir operasyondur. Her cerrahi işlemin belli düzeyde komplikasyonları olabildiği gibi, bu işlemin de ameliyat riskleri söz konusudur. Uzman hekimler tarafından yapılan bu işlemin, bunun dışında majör risklerinden söz edilmez.

Penis Eğriliği Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Penis eğriliği ameliyatı sonrasında hasta birkaç gün hastane gözetiminde kaldıktan sonra taburcu edilir. Taburcu olan hastanın bir ay gibi bir cinsel diyetin ardından normal hayatına dönebilmesi mümkün olacaktır.

Penis eğriliği ameliyatı, yapılacak muayene ve değerlendirmenin ardından hastanın tercihine bağlı olarak gerçekleşen bir operasyondur. Bu operasyon hakkında bilgi almak ve sorununuzun değerlendirilmesini sağlamak için sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz. Hastane ve kliniklerin üroloji servislerine ve uzman ürologlara başvurarak, bu sorunun ortadan kaldırılması için destek alabilirsiniz.

Sağlık sorunlarının giderilmesine yönelik bilgi ve destek noktasında, yalnızca sağlık kuruluşları ve hekimlerden bilgi alınız. Bunun dışında kaynakların bilgi ve değerlendirmeleri, sağlığınıza zarar verebilir.