Fabrikada makine operatörü olarak çalışan Adem Karahan’ı elim bir iş kazasında kaybetmenin üzüntüsünün yaşandığı kaydedilerek, “Kaza ile ilgili yapılan ilk incelemede üzücü kazanın; 12. Mixer Batchoff makinesinde çalışan Karahan’ın makine sensörüne mıknatıs koyarak, iş güvenliği önlemlerini devre dışı bırakarak çalışmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Kazanın meydana geldiği makine 2016 yılında devreye alınan yeni jenerasyon bir makinedir ve güvenlik önlemleri yüksektir” ifadelerine yer verildi.

Petlas’tan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Petlas Lastik Fabrikası’nda ‘Makine Operatörü’ olarak çalışan arkadaşımız Adem Karahan’ı, dün (23 Mayıs 2016) saat 20:00 civarında yaşanan üzücü bir iş kazasında kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. 
Olay meydana geldiği anda 112 Acil Servis ambulansı çağrılmış, ilk müdahaleler olay yerinde yapılmıştır. Ancak arkadaşımız Karahan hastaneye sevk edilirken tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. 
Kaza ile ilgili yapılan ilk incelemede, üzücü kazanın; 12. Mixer Batchoff makinesinde çalışan Karahan’ın makine sensörüne mıknatıs koyarak, iş güvenliği önlemlerini devre dışı bırakarak çalışmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Kazanın meydana geldiği makine 2016 yılında devreye alınan yeni jenerasyon bir makinedir ve güvenlik önlemleri yüksektir. 
Petlas Lastik Fabrikası’nda çalışan arkadaşlarımızın tümü hem temel hem de çalıştıkları bölümlere ilişkin iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini; teorik ve uygulamalı şekilde almaktadır. Vefat eden değerli çalışanımız Karahan da temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yanı sıra çalıştığı bölüme ilişkin işbaşı ve makine eğitimlerini almıştır. İş güvenliği için yenileme eğitimlerinin sürekli verildiğini de vurgulamak isteriz. Tüm çalışanlarımızın ferdi kaza sigortası ve işveren mesuliyet sigortası vardır.
Kaza anından itibaren Genel Müdürümüz, İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Müdürümüz, Üretim Müdürümüz başta olmak üzere tüm yönetim kademelerimiz fabrikaya intikal ederek, tüm süreci yakından takip etmiştir. 
Olayla ilgili hem fabrika yönetimimiz tarafından hem de emniyet güçleri tarafından inceleme ve soruşturma devam etmektedir.
Değerli arkadaşımız Adem Karahan’ı elim kaza nedeniyle kaybetmekten dolayı duyduğumuz acı ve üzüntü büyüktür. Petlas Lastik Fabrikası olarak, böyle acı kazaları yaşamamak için iş sağlığı ve güvenliği konusunda hassasiyetle yeniden bir değerlendirme yapılacağını, gerekli önlemlerin sıkı şekilde denetleneceğini de özellikle belirtmek istiyoruz. 
Yaşamını yitiren arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyor, ailesine, arkadaşlarına ve tüm yakınlarına sabır ve başlığı diliyoruz. Rahmetli çalışanımıza ilişkin gerekli olan tüm süreçler tarafımızdan yürütülmektedir. Ayrıca ailesine de her türlü maddi ve manevi destek sağlanacağını paylaşmak isteriz.
Petlas Ailesi olarak çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun…”