İstanbul Kaçakçılık Polisleri; yurt dışından getirilen ve sahte evrak ve sahte evraklarla ÖTV’siz satılan 24 lüks arabulucu ele geçirdi. Işlem İstanbul merkezli 9 ilde yapıldı.

Lüks araçlar, turist olarak ülkemize gelen kaçakçılar ve paravan şirketler aracılığıyla turistik kolaylıklar kapsamında Türkiye’ye getirildi.

Araçlar Özel Tüketim Vergileri (ÖTV) ödenmeden sahte evrak ve sahte belgelerle satışa sunuldu. Ele geçilen lüks araçlardan bazılarının çalıntı oldukları ve Interpol (Milletlerarası Polis Teşkilatı) göre aranma kayıtlarının bulunduğu açıklama edildi.

Lüks araçlar İstanbul İl Güvenlik Müdürlüğü'nün avlusunda sergilendi. Ele geçirilen lüks araçların piyasa değerinin 40 milyon lira olduğu ifade edildi.

Operasyonu İstanbul Emniyeti'ne yan Kaçakçılık Suçlarıyla Çaba Şube Müdürlüğü Polisleri düzenledi. Operasyon İstanbul merkezli 9 ilde yapıldı.

Yurt dışından getirilen, Özel Tüketim Vergileri (ÖTV) ödenmeden sahte doküman ve sahte belgelerle tescil edilerek trafiğe çıkarıldıktan daha sonra satışa sunulan 24 lüks vasıta ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Polisleri'nin tespitlerine tarafından; lüks araçlar turist olarak ülkemize gelen bir takım kaçakçılar ve paravan şirketler yoluyla turistik kolaylıklar zarfında Türkiye'ye getirildi ve sahte belge ve sahte belgelerle satışa sunuldu.

Bir Takım lüks araçların tescil işlemlerinin sahte kayıtlar kullanılarak noterler üzerinden yaptırıldığı, kayıtlarında haciz yer alan araçların yeniden sahte belgelerle öbür plakalar üzerinden "Yeni Vasıta" statüsünde kayıt edildiği belirlendi.

İddialara göre araçları ülkemize getiren şüpheliler hemen Türkiye'den çıkış yaptı. Araçları satın aldıkları saptama edilen 20 kişinin ifadesine başvuruldu.

15'İ İSTANBUL'DA ELE GEÇİRİLDİ

Kimlikleri saptama edilen şüphelilerin yakalanmasına karşın çalışmaların sürdüğü ve şüphelilerle ilgili Interpol'e gerekli başvuruların yapılacağı açıklama edildi. Araçların 15'i İstanbul'da, 2'si Samsun, 2'si İzmir, 2'si Kayseri, diğerleri ise Mardin, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da ele geçirildi.

Ele geçirilen lüks araçlardan bazılarının çalıntı oldukları ve Interpol (Milletlerarası Polis Teşkilatı) tarafından aranma kayıtlarının bulunduğu açıklama edildi. El konulan lüks araçlar İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün avlusunda sergilendi.

Ele geçirilen lüks araçların piyasa değerinin 40 milyon lira olduğu ve araçlar ÖTV ödemesi yapılmadan satıldığı için devletin 27 milyon lira zarara uğratıldığı saptandı.

Dikte Somer/Sabahtan

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Piyasa-degeri-40-Milyon-TL-Kacakcilar-yakalandi/250087