Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe  girişiminin ardından PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmalarında, kaçmak isteyen  darbecilere "birlikte hareket edelim" çağrısında bulunduğu bildirildi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, darbe teşebbüsünün gerçekleştiği gece  yaşananları AA muhabirine anlattı.
 
    Vali Deniz, darbe girişimini öğrenir öğrenmez emniyet personelinin  özellikle de özel harekat mensuplarının izinli olanlar da dahil ivedilikle  valilik ve emniyet müdürlüğü çevresine konuşlanması talimatını verdiğini söyledi.
 
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı üzerine vatandaşların  tepkisinin inanılmaz olduğuna işaret eden Deniz, "Emniyet mensuplarına 'Bu bir  hain darbe girişimidir. Asla ve asla teslim olmak yok. Silahla mukavemet  gösterilecek. Gelen her hain vurulacak. Bu talimatın sorumlusu benim.' diye  bizatihi emir verdim." dedi.

  - İl Jandarma Alay Komutanı odaya kapatıldı
 
    Deniz, darbe girişiminin yaşandığı gece kışlada 5 rütbeli askerin bir  kalkışma içerisine girdiğini belirterek, bu hainlerin içinden birkaçının İl  Jandarma Alay Komutanını saat 22.00 sıralarında silah zoruyla bir odaya  kapattığını aktardı.
 
    Darbeci askerlerin emellerine ulaşamadığını vurgulayan Deniz,  vatanını, milletini seven askerlerin kararlı duruşuyla İl Jandarma Alay  Komutanının kurtarıldığını ifade etti.
 
    - "O gece darbeye destek verenler tutuklandı"
 
    Askeriyeye yönelik gerekli müdahalenin ardından gelen bilgilerin  değerlendirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını dile getiren Deniz, "Gelen  bilgilerde Beşiri ilçesindeki sorumlu emniyet amirinin, 'Herhangi bir darbe  girişiminde, (askerlerin) gelinmesi durumunda, karşı durulmaması ve desteklenmesi  gerektiği' konusunda konuşma yaptığına ilişkin bilgiler geldi'. Bu kişiyi anında  görevden aldık ve tutuklandı. Benzer bir durum kalkışmaya destek mahiyetinde  çevik kuvvet şube müdürlüğünde olmuştu. Aynı şekilde o kişi de görevden  uzaklaştırıldı ve tutuklandı." diye konuştu.
 
    - PKK'dan "kucaklaşalım" mesajı
 
    Darbe girişiminin arkasında kimlerin olduğunu bildiklerine dikkati  çeken Deniz, şunları kaydetti:
 
    "PKK'nın telsiz kestirmelerinde, FETÖ'cü teröristlerin kaçmaları ve  kendilerine sığınmaları durumunda, 'kucaklaşalım', 'dirsek temasında bulanalım',  'beraber hareket edelim' şeklinde bazı paylaşımları var. Bu da şunu gösteriyor ki  PKK da Fetullahçı Terör Örgütü de Türkiye'nin önünü kesme projesinde ve aynı  yerden koordine ediliyor. İki terör örgütü de tamamen bu ülkenin önünü kesmeye  yönelik bazı yapıların bazı ülkelerin desteğiyle hareket etmeye çalışıyor."
 
    - "Hukuk kuralları içerisinde hareket ediyoruz"
 
    Vali Deniz, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma  kapsamında Batman'da 419 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığını, bunlardan  23'nün tutuklandığını, 24'ünün ise emniyetteki ifade işleminin sürdüğünü  bildirdi.
 
    "Hukuk kuralları içerisinde hareket ediyoruz. Asla ve asla bir yanlış  yapmamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da bunu böyle bilsin. Bu bir anda yapılan  çalışmanın ürünü değil. Fetullahçı Terör Örgütü maalesef sahte belgeler koyarak,  suç isnat ederek binlerce insanı mahkum etti, sıkıntıya soktu. Devlet olarak asla  ve asla onların yaptığı gibi ihbarla, şikayetle değil, tamamen hukuk kuralları  içerisinde delillerle çok ince ve sık dokuyarak işlerimizi yürütüyoruz." diyen  Deniz, bu konuda büyük hassasiyet gösterildiğini vurguladı.
 
    - "Bölgede Kürt-Türk savaşı çıkarmaya çalışıyorlar"
 
    Batman halkının demokrasiye inanılmaz derecede sahip çıktığına işaret  eden Deniz, darbe girişiminin arkasında kimlerin olduğunun netleşmeye başladığını  söyledi.
 
    Deniz, "Fetullahçı Terör Örgütü, PKK ve DAEŞ hepsi aynı yerden  koordine edilen terör örgütleri. Terör örgütü PKK ile mücadele ediyoruz.  Fetullahçı Terör Örgütü ile yaptığımız mücadelenin aynısını terör örgütü PKK ile  de yapacağız, yapmak zorundayız." şeklinde konuştu.
 
    Batman ve Türkiye'nin güzel şeylere layık olduğunu dile getiren Deniz,  kentteki vatandaşların çukur ve barikatlara prim vermeyerek, ülkenin huzuruna,  birlik ve beraberliğine  sahip çıkmasının önemine değindi.
 
    Deniz, "Bunları (Terör örgütlerini) destekleyen ülkeler bu bölgede  Kürt-Türk savaşı çıkarmaya çalışıyorlar. Tüm çaba ve gayretleri bu ama  vatandaşımız sağduyulu, işin bilincinde ve bizlerle beraber hareket ediyorlar.  İnşallah çok daha güzel günleri birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.