Lice'de terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar başarıyla devam ediyor. Teröristlerin telsiz konuşmalarında yandaşlarına uyuşturucuları yakın talimatı verildiği öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütüne büyük  darbe vurulan operasyonun ilk 4 gününde, çok sayıda mühimmat ve el yapımı  patlayıcı ele geçirilirken, belirlenen sığınak, barınak, depo alanları ile  kenevirler imha ediliyor. Bugüne kadar ele geçirilen 11 milyon 59 bin kök Hint  keneviri ile 1 ton 490 kilogram kubar esrarın imhası tamamlandı. Ayrıca, 56  farklı alanda 2 milyon 857 bin kök kenevirin tespit edildiği, söz konusu  noktalarda kenevir söküm ve imha çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

19 Haziran'dan bu yana bölgede 8 bin 498 araç ve 18 bin 793 kişi  kontrol edildi, 77 aranan şahıs yakalandı. 5 şüpheli "uyuşturucu ticareti yapmak,  terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan tutuklanırken, 2 şüpheli gözaltına  alındı, zanlıların üzerinde tabanca ve 3 av tüfeği ele geçirildi.

ESRARIN YAKILMASI TALİMATI

Zaman zaman sıcak temas sağlanan teröristler, güvenlik personelinin  ilerleyişini engellemek için ormanlık alanları ateşe vererek kaçıyor. Güvenlik  güçlerince kaydedilen teröristler arasındaki konuşmalarda, örgüt mensuplarının  yöredeki köylerde yaşayan yandaşlarına geçen yıl operasyonlar dolayısıyla  ellerinden çıkaramadıkları esrarları yakalanmamaları için yakarak imha etmeleri  yönünde talimat verdiği ortaya çıktı.
Öte yandan, teröristlerce yakılan ormanlık alanlar, güvenlik  güçlerince görüntülendi.