Başsavcılıktan yapılan söylemeye göre, Mersin Şehir Jandarma Komutanlığının terörle çaba takımları yaptıkları çalışmada, teşkilatın güya yürütme konseyi azalarıyla ilişkisi olan ve bazı yarıyıllarda can verdiğine dair haberler de yayımlanan Davut Baghestani'nin Adana ve Mersin'de "Canbulut Turgay" adlı sahte kimlik kullanarak teşkilat ismine faaliyetler yürüttüğünü tanımladı.

Kuşkulunun, geçmişte Irak'taki terör örgütü kamplarında teşkilat üyelerine ve kampta bulunanlara hitaben konuşma yaptığı, kullandığı sosyal medya hesapları üzerinden de terör örgütü propagandası yapmayı sürdürdüğü tespit edildi.

İsrail-Kürt Enstitüsü'nün başkanlığını da yapan, geçmiş senelerde terör örgütünün İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri ile görüşmelerine aracılık da eden zanlının, İsrail'de yayımladığı mecmualarda teşkilat propagandası yaptığı ortaya çıktı.

Jandarma takımları, geçen sene Suriye'nin Rakka şehrinde YPG/PKK terör örgütünün uzantısı olarak kurulan "Suriye'nin Geleceği" isimli güya partinin de yaradılışında yer aldığı tanımlanan Baghestani'nin tutulması için harekete geçti.

Ayrıntılı teknik takibin ardından zanlının Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde saklandığının tanımlanması üzerine Mersin Şehir Jandarma Komutanlığı ve Adana Şehir Emniyet Müdürlüğü takımları ortak harekât tertip etti.

Harekâtta Baghestani ile aynı konutta bulunan Mahmenur A, Hakkı A. ile Enes Y. nezaretine aldı.

Takımlar, konutta bulunan 3'ü Baghestani'ye ait 6 cep telefonu ve dijital materyallere araştırılmak üzere el koydu.

Baghestani ve birliktesikiler denetlenmek üzere Mersin Şehir Jandarma Komutanlığına getirildi.

Zanlıların sorgusunun sürdüğü bilindi.

Kaynak: Anadolu Ajansı