Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurulunda gardiyanlık yapan ve sorumlu olduğu mahkumların kaçmasına göz yuman Mahmut Uzun bulunduğıu Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevinde intihar etti.

6 Mart günü tünel kazan  PKK’lı teröristler Kaydu, Osman Kılıç, Devrim Kavak, Ulaş Arslan, Beşir Arcagök ve Ramazan Arslan firar etti. Firar edenlerden Diyar Kaydu, Osman Kılıç ve Devrim Kavak’ın 25 Eylül 2013 tarihinde Bingöl M Tipi cezaevi’nden tünel kazarak kaçan ve daha sonra yakalananlar arasında bulunduğu belirtildi. Firar soruşturması kapsamında aralarında MAHMUT UZUN’un da bulunduğu 3 infaz koruma memuru, ’kaçmaya imkan sağlama’ suçlamasıyla tutuklandı.
Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan infaz koruma memuru Mahmut Uzun, yargılaması devam ederken, bu Sabah saatlerinde cezaevinde intihar etti. Uzun’un kaldığı koğuşta yatak çarşafını boynuna doladıktan sonra ranzaya bağlayarak intihar ettiği belirtildi. Diyarbakır’ın Ergani İlçesi nüfusuna kayıtlı Uzun’un intiharıyla ilgili soruşturma başlatıldı.